Imatge de la xerrada-debat sobre comerç local (1)

Balanç positiu de la xerrada-debat per promocionar el comerç local de Riba-roja

Una quinzena de persones representants d’empreses de Riba-roja d’Ebre han assistit aquest divendres a la xerrada-debat “Podem aixecar el nostre comerç?”, organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament amb col·laboració de PIMEC. L’activitat ha donat peu a definir una de les línies de treball de la regidoria per aquest sector que rau en “la voluntat d’engegar iniciatives col·lectives acordades entre consistori i, almenys, un grup inicial de treball amb alguns dels comerciants del poble”. Així ho ha explicat el regidor responsable, Josep M. Piñol, qui creu també important “la necessitat d’aprofitar el Pla de Dinamització Comercial de la Ribera d’Ebre”, plantejat precisament a partir de la iniciativa que va presentar al Consell Comarcal.

En la xerrada-debat, enfocada a promoure la millora en el desenvolupament del comerç urbà i de proximitat del municipi, hi han intervingut el secretari institucional de PIMEC Comerç a Catalunya i secretari tècnic de l’Associació de Comerciants de Falset, Enric Calvo; i el president de l’Associació de Comerciants del Perelló, Robert Pau. A més, ha comptat amb la presència dels regidors de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Flix.

Durant l’activitat s’ha tractat el comerç rural com a realitat amb present i futur, i el treball associatiu com a mecanisme de dinamització. En aquest sentit, els ponents han aportat casos reals de Falset i El Perelló que demostren, per exemple, que el comerç rural és un sector amb futur. També s’ha destacat la necessitat de vincular comerç i turisme com a una manera de suplir l’evolució econòmica i les limitacions de la demografia.

L’activitat va tenir lloc a Zona Líquida, l’espai de coworking que hi ha al poble. Fruit de la cooperació entre consistori i patronal de la petita i mitjana empresa (PIMEC), la voluntat de l’àrea de Promoció Econòmica és “continuar organitzant periòdicament aquest tipus de xerrades-debat i iniciatives de formació sobre el comerç local”. En un principi, es planteja que es realitzin de 15 a 17 hores, per tal de compaginar-ho amb l’horari comercial.

Imatge de la xerrada-debat sobre comerç local (2)