nana clotxa Riba-roja d'Ebre

Els alumnes de l’escola Sant Agustí, creadors del conte de la Nana Clotxa

La Nana Clotxa ja té un conte il·lustrat on es recull la peculiar història d’aquest element del seguici festiu riba-rojà, que d’ençà que va ser creat per l’Associació de Dones per festes acompanya els altres gegants en cercavila pels carrers del poble. El llibre, en realitat una història inventada pels nens i nenes del poble, ha estat possible gràcies al treball i la implicació dels 64 alumnes i el professorat de l’escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre.

Després de gairebé un any de treball, la publicació ha vist la llum gràcies al suport de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i la Diputació de Tarragona. Si voleu conèixer la seva història, visualitzeu el vídeo que acompanya aquesta informació:

La clotxa és el plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre, un àpat amb origen en la cuina de pagès fet amb pa, tomàquets, sardina, all i ceba. A Riba-roja la clotxa es menja tradicionalment el dia 1 de maig, en un acte popular que reuneix veïns, familiars i amics a la zona de les barbacoes del riu Ebre. A més, cada hivern se celebra la festa comarcal de la clotxa, organitzada des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre cada any en un poble diferent. Aquest any se celebrarà la tretzena edició de la Festa de la Clotxa, i el poble amfitrió serà La Palma d’Ebre, el pròxim diumenge 6 de març.