DEA Riba-roja d'Ebre

Instal·lats dos desfibril·ladors, al Poliesportiu i a l’escola, per atendre aturades cardíaques

Riba-roja d’Ebre disposa a partir d’avui de dos espais cardioprotegits: l’Escola Sant Agustí i el Poliesportiu Municipal. En aquests dos punts del municipi s’ha instal·lat un aparell desfibril·lador extern semiautomàtic (DEA) per, si es donés el cas, poder atendre una aturada cardíaca sense necessitat de tenir coneixements professionals. I és que aquest dispositiu genera una descàrrega elèctrica que, aplicada abans dels 10 minuts de l’aturada cardiorespiratòria, pot reactivar la funció cardíaca i salvar la vida a l’afectat.

En el cas del DEA del Poliesportiu, està situat al costat del pavelló, en el passadís d’accés a la piscina municipal i a les pistes de pàdel, en una columna senyalitzada i dins una vitrina exterior. Disposa de calefacció i alarma en cas d’obertura de la vitrina, i està a disposició dels usuaris de les activitats esportives: gimnàstica de manteniment i de la gent gran, futbol sala, tennis, pàdel, natació i aquagym.

Pel que fa al desfibril·lador de l’escola, també amb alarma en cas d’obertura, està instal·lat a l’interior del centre, al costat de la porta d’accés. En ambdós casos va acompanyat d’un kit de primers auxilis i són de fàcil accés per als ciutadans. Els equips estan dotats de tecnologia que permet seguir en format veu el procediment a seguir en el cas que sigui necessari fer-ne ús.

Aquesta actuació forma part del programa Junts podem salvar una vida, que compta també amb el suport de la Diputació de Tarragona. Aquest ens supramunicipal ha finançat gairebé el 90 per cent de la inversió realitzada, en total 4.110 euros.

DEA Riba-rojaDEA Riba-roja d'Ebre