Festa clotxa

L’Associació de Dones de Riba-roja serveix 400 clotxes en la 29a Festa de la Clotxa

Riba-roja d’Ebre ha tornat a viure, un 1 de maig més, un gran ambient amb la Festa de la Clotxa, que enguany ha arribat a la 29a edició. Durant l’esdeveniment, organitzat per l’Associació de Dones del municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament, es van servir unes 400 clotxes.

Com sempre, la festa va començar cap a les 10 del matí a l’àrea de les barbacoes del pantà. Un indret que es va omplir de gom a gom i on els riba-rojans i riba-rojanes es van menjar la tradicional clotxa i, a més, van poder adquirir el conte de la Nana Clotxa. Una jornada en què el bon temps va acompanyar i que va complir les expectatives de l’organització.

L’Associació de Dones fa gairebé trenta anys que va ser pionera a la comarca en preparar una clotxada popular, una iniciativa que després es va estendre a altres municipis riberencs i ha acabat sent una festa d’àmbit comarcal. De cara a l’any que ve, quan precisament celebraran els 30 anys de la festa, ja pensen en introduir-hi algunes novetats.

21è concurs de paelles

Després de les clotxes, el protagonisme va passar a les paelles, amb la 21a edició del concurs d’aquest plat. Hi van participar 25 grups, a més d’un parell que es van decantar per una fideuà, tot i que no entrava a la competició. Pel que fa als guanyadors, el primer lloc va ser per la paella cuinada per María Agonillas; el segon, per la de la colla de Tomàs Arbolí; i el tercer per la de Joni.