Riba-roja acull una jornada sobre plantes i remeis naturals d’àmbit ebrenc

XV Jornada d'Etnologia de les Terres de l'Ebre

Cartell de la XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre.

Riba-roja serà escenari el dissabte 21 d’octubre la XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, que en aquesta ocasió es dedicarà a Les plantes remeieres. Recol·lecció, distribució i usos tradicionals. La jornada està organitzada pel departament de Cultura de la Generalitat, el Museu de les Terres de l’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de Riba-roja, i té per objectiu aprofundir en el coneixement de les plantes remeieres i la pràctica de remeis naturals com a elements patrimonials i de la cultura popular i tradicional de casa nostra.

Entre els ponents hi haurà Josep Aguilà, Antonio Castellví i Ramon Puig, representants de l’associació local Amics de Riba-roja, que protagonitzaran una de les xerrades sobre La transformació del ginebre en els forns d’oli de Riba-roja, acompanyats de l’antropòloga Marina Orobitg i la historiadora Judith Vidal. Aquesta entitat riba-rojana ha estat molt activa els darrers per recuperar els forns d’oli de ginebre del municipi, localitzant-los, recollint testimonis o organitzant una jornada per conèixer el procés de destil·lació d’aquest producte. Actualment i gràcies a un conveni amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre s’està fent un estudi gràcies al conveni amb l’Ajuntament de Riba-roja.

La jornada se celebrarà a la segona planta de la Casa de la Vila, començarà a les 9,30 del matí i s’allargà fins a les 7 de la tarda. L’Associació de Dones de Riba-roja organitzarà el dinar, que consistirà una clotxada a l’àrea de lleure de la Garita.

L’entrada és lliure com a públic oient, 12 euros per aquells que es vulguin quedar a dinar i participar activament. Per fer-ho cal inscriure’s a través del web de l’IRMU o seguint les instruccions que s’expliquen en la butlleta d’inscripcions que trobareu en aquest enllaç.

Descarrega’t aquí el programa de la jornada i la butlleta d’inscripció.