Un dels moments de la presentació, que es va fer divendres passat a la Biblioteca.

Les regidories de Cultura i Esports presenten la programació de tardor

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre posa en marxa aquest dilluns 5 d’octubre la programació de tardor que han preparat les regidories de Cultura, Festes i Esports. Es tracta d’un ampli ventall de propostes lúdiques, educatives, culturals i esportives que van adreçades a tota la ciutadania i estan pensades per a tots els públics. Així ho ha destacat la regidora de Cultura, Montserrat Arbonés, en la presentació pública de la programació realitzada a la Biblioteca amb l’objectiu que “la gent hi participi i en gaudeixi”. Les inscripcions encara estan obertes i, en el cas de les activitats culturals, es poden fer a la mateixa biblioteca municipal.

Aquest trimestre arriba amb dues novetats. D’una banda, es posa en marxa un taller d’escacs que es farà els dimarts a la tarda, al Telecentre. I, de l’altra, el 17 de novembre es farà al Telecentre el taller “Aprenem les TIC mòbils en família”, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i adreçat a nens i nenes de 3 a 5 anys. Les places són limitades a un màxim de vuit infants, i han d’anar acompanyats per un dels seus pares.

Dins de la programació trimestral s’inclouen també altres dos cursos relacionats amb l’ordinador i Internet. El primer d’ells, “Inicia’t a Internet”, es farà tots els dimecres del mes d’octubre, al Telecentre. I, el segon, “Inicia’t a l’ordinador” tindrà lloc tots els dimecres de novembre, també al Telecentre.

Literatura amb el Copa de Lletres i el Club de Lectura
Un any més, la regidoria de Cultura aposta per incloure la literatura en les activitats del programa trimestral. Així, es manté el Club de Lectura el penúltim divendres de cada mes, a la Biblioteca Municipal. La riba-rojana Magda Castellví conduirà aquesta activitat en la qual els assistents comparteixen la lectura del llibre i posen en comú els temes tractats. La novel·la escollida aquest trimestre és Els jugadors de whist, de Vicens Pagès. Per participar-hi és necessària inscriure’s prèviament a la mateixa Biblioteca, que facilitarà el préstec del llibre per a la seva lectura.

L’altre plat fort literari d’aquesta tardor és la cinquena edició del Copa de Lletres, el proper 14 de novembre. La regidora de Cultura ha explicat que “és una cita que combina la tertúlia literària amb un tast de vins que enguany estarà protagonitzat pel Celler Xavier Clua, de Vilalba dels Arcs”. A mesura que s’apropi la data, es donaran a conèixer més detalls sobre l’esdeveniment.

Activitats de sempre
A més, aquest dilluns es reprenen també les activitats que s’han organitzat regularment cada trimestre. Al Telecentre es faran les manualitats, eles tardes dels dilluns. I la Biblioteca Municipal ha programat dues activitats adreçades a la gent gran: el Taller de Memòria, dos divendres a l’octubre, dos al novembre i un al desembre; i un taller amb el Rumikub també per exercitar la memòria, els dijous.

D’altra banda, hi ha agendada també la xerrada “Decidir el nostre futur”, per al 22 d’octubre. Anirà a càrrec de Pilar Andrés i es farà a es 5 de la tarda, a la Biblioteca Municipal.

Activitats esportives
Ja en l’àmbit esportiu, l’Ajuntament ha programat les activitats ja consolidades en la programació anual, com la gimnàstica per a la gent gran i la gimnàstica de manteniment. Ambdues s’inicien també aquest pròxim dilluns i en aquest cas s’allargaran tot el curs, fins al 22 de juny.

Les classes de gimnàstica per a la gent gran s’impartiran els dilluns, dimecres i divendres, de 10 a 11 del matí, a la sala polivalent de l’Ajuntament (a la primavera, al Pavelló Municipal). El preu mensual és de 10 euros. Per la seva banda, les de gimnàstica de manteniment es faran els dilluns, dimecres i dijous, d’11 a 12 del matí; i els dilluns, dimecres i divendres de 8 a 9 del vespre. El preu trimestral és de 12 euros i també es faran a la sala polivalent de l’Ajuntament.

Suport a les activitats extraescolars
A més, la regidoria d’Esports i Educació també dóna suport a l’Associació de Pares i Mares de l’escola Sant Agustí en les activitats extraescolars que organitzen aquest curs 2015-16. L’Ajuntament es fa càrrec del monitoratge amb la qual cosa les activitats només tenen un cost de 3 euros per a les famílies sòcies de l’AMPA i de 10 per a les no sòcies. Aquest curs és manté la psicomotricitat, amb 7 nens apuntats, i com a novetat, es posen en marxa grups de mecanografia (amb 5 nens), pàdel (amb 15 nens) i anglès (amb 11 nens).

A més, 13 nens s’han apuntat a futbol sala, 6 a cros, 5 a atletisme i 6 a bitlles. Aquests grups competiran al llarg del curs amb nens d’altres pobles. El preu d’aquestes extraescolars és de 12 euros mensuals, ja que els seus usuaris han d’estar federats.

Clica en aquest enllaç per consultar l’agenda amb totes les activitats de la Programació de Tardor 2015.

Les inscripcions continuen obertes, a l’Ajuntament i a la biblioteca.