Jardineres públiques i neteja de cara als carrers del Nucli Antic

Els veïns del Nucli Antic van participar aquest dissabte en una plantada de jardineres públiques organitzada per l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre en el marc del projecte Nucli Antic + Viu!.

Així, es van habilitar quatre jardineres en diferents racons del casc històric, actuació que s’ha complementat amb el repartiment de jardineres particulars per als veïns d’aquesta zona. A cada casa s’ha fet arribar una jardinera amb recollidor d’aigua perquè els veïns la pengin a la barana del balcó amb dues begònies. A més, s’han instal·lat papereres amb dipòsit d’excrements d’animals de companyia i un dispensador de bosses per mantenir l’espai net, després dels treballs de neteja a fons que també s’han realitzat en els carrers històrics del poble.

Nucli Antic + Viu!

Aquesta plantada de jardineres forma part d’un projecte més ampli conegut com a Nucli Antic + Viu!, impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica. L’objectiu és recuperar el casc històric del poble, amb diverses millores en l’espai públic i el paisatge urbà dels seus carrers, per desenvolupar la zona com a pol d’atracció per a projectes culturals o turístics. Les prospeccions arqueològiques que s’estan duent a terme actualment en el Castell Templer formen part del mateix projecte de recuperació del Nucli Antic per evitar-ne la seva degradació urbanística.

En una primera fase, es preveu actuar en els carrers Sequer, Mestre Cabané, Sant Roc, Portal, la Pena i plaça del Forn. Entre les actuacions programades, els propers mesos es preveuen més plantades col·lectives a les jardineres públiques i la presentació pública del projecte amb les actuacions previstes a la zona de cara els propers anys.

nucli antic RR

 nucli antic 1 nucli antic 2 nucli antic 3