12 alumnes inauguren l’Aula de Música que es posa en marxa aquest curs escolar

L’Aula de Música de Riba-roja d’Ebre, instal·lada als baixos de l’Ajuntament, va començar ahir la seva activitat oferint el mateix projecte curricular i les mateixes activitats que l’Escola Municipal de Música de Benissanet, una de les més consolidades del país, amb 40 anys de trajectòria. S’hi imparteixen classes els dimarts i els divendres, fins al juny, coincidint amb el calendari escolar, per a alumnes a partir de 4 anys. Els més petits fan sensibilització i iniciació al llenguatge musical i una roda d’instruments per triar el que més els agradi. A partir dels 8 anys, se’ls ensenya llenguatge musical, cant coral, instrument i conjunt instrumental. També es fan classes per a adults.

Ara per ara, tot i que encara està oberta la matrícula d’aquest curs, les classes de música comencen amb 12 alumnes, dels quals 9 són nens i tres són adults. Els veïns interessats poden demanar informació a les oficines municipals.

Incorporació a la banda de música

El director de l’Aula de Música, Carles Capseta, destaca que es tracta d’estudis reglats equiparats als que s’imparteixen en conservatoris de música, i convaliden ESO i BAT. A més, estan orientats a música de banda, ja que els alumnes que ho vulguin podran incorporar-se a la banda de música i actuar en les festes majors. Els primers resultats es començaran a veure en el tradicional Concert de Nadal.

El conveni signat entre els ajuntament de les dues poblacions i l’escola benissanetana suposa una inversió de 4.000 euros anuals en la contractació d’actuacions per a les festes majors, a més de 150 mensuals en despeses de direcció.

A banda de Riba-roja, també tenen Aula de Música vinculada a l’escola de Benissanet els pobles de Pinell de Brai, Bot i Tivissa.

Normalitat en l’inici de curs a l’escola i la llar d’infants

D’altra banda, el passat dilluns 15 de setembre es va iniciar el curs escolar 2014-15 a l’escola Sant Agustí. En total 77 nens i nenes van tornar a les aules, dels quals sis han començat el curs de P3. Aquest any l’escola comptarà amb 9 mestres, a més dels quatre especialistes compartits amb l’escola de la Palma d’Ebre, ja que ambdós poblacions comparteixen la Zona Escolar Rural Ebre (ZER). A més, es recupera la professora de suport d’Educació Visual i Plàstica després d’un curs de retallades, a través d’un contracte de serveis per part de l’Ajuntament. El Consistori també subvenciona la meitat del material i les agendes d’aquelles famílies que aportin la documentació entre el 15 d’octubre i el 15 de novembre a les oficines municipals.

El curs també s’ha iniciat a la llar d’infants municipal els Figotets, gestionada a través de Sagessa. Nou nens d’entre 1 i 2 anys acudeixen a les seves aules, gestionades per tres mestres. El centre disposa d’un total de 20 places, amb la qual cosa encara en resten 11 per ocupar que es preveu que es vagin omplint a mesura que avanci el curs, com ja ha passat altres cursos. Així doncs, es manté la matrícula viva al centre per aquelles famílies amb nens de preescolar (més informació a les oficines municipals).