La Diputació col·labora en l'adequació de l'edifici de la Societat

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i la Diputació de Tarragona han formalitzat el conveni de col·laboració a través del qual l’ens provincial es fa càrrec de gairebé la meitat del cost de les obres de realitzades a l’edifici de la Societat cultural i de lleure La Llum del Dia. El conveni, que estableix l’aportació de 30.000 euros per part de la Diputació, ha estat signat per l’alcalde de Riba-roja, Antonio Suàrez, i el president de la Diputació, Josep Poblet, aquesta mateixa setmana.

La Diputació de Tarragona col·labora, així, econòmicament en l’adequació dels espais de la societat la Llum del Dia, entitat social i cultural fundada a Riba-roja d’Ebre als anys vint del segle passat. L’any 2013 l’edifici de la històrica entitat va ser traspassat a l’Ajuntament, que està en procés de rehabilitació dels seus espais. En concret, l’immoble s’ha d’adaptar a les normatives vigents en matèria de seguretat, incendis, o accessibilitat. L’edifici, de 1.200 metres quadrats, consta de sala per a festes, pista de ball d’estiu, un bar restaurant i altres espais per a ús ciutadà.

 

Recuperat un espai emblemàtic

Les obres realitzades a la Societat han permès la recuperació d’aquest espai per al poble, un cop disposa de llicència d’activitats de Bar Restaurant i s’ha legalitzat el local del cinema i de la pista de ball com a sala de festes i espectacles. El projecte ha constat de tres actuacions: Una d’elles ha estat l’adequació de la sala de ball o cinema, adaptant portes i accessos al bar i als carrers. També s’han renovat les instal·lacions elèctriques i el subministrament a orquestres i a la terrassa, i s’han col·locat les mesures de detecció d’incendis i contra incendis reclamades pels Bombers. A més, s’han renovat els serveis i s’ha ampliat la cuina del bar restaurant, i s’han fet nous accessos a la pista i canvis en l’enllumenat, fontaneria, ventilació, contra incendis, sanejament, instal·lació de gas i quadre elèctric.