Més de 240 corredors a la 3a Figot Race BTT, puntuable per a la Xallenger Terres de l'Ebre

Més de 240 persones han participat en la tercera edició de la Figot Race BTT, celebrada ahir a Riba-roja d’Ebre, una prova puntuable per al Xallenger BTT Terres de l’Ebre que enceta aquesta ronda de curses de bicicleta de muntanya. La cita riba-rojana es consolida, doncs, com a prova esportiva del ciclisme ebrenc i del Camp de Tarragona.

En aquesta tercera edició, els corredors participants han realitzat un dels dos circuits previstos, de 31 i 54 quilòmetres respectivament, dins un recorregut pel terme municipal de Riba-roja d’Ebre, fins a arribar als termes municipals de la Fatarella (Terra Alta) i Almatret (el Segrià). La prova acumula forts desnivells, de fins a 1.400 metres en el cas del recorregut llarg. Els dos circuits han comptat amb trams de pista forestal de diferents tipus i trialeres, una de les quals ha seguit el recorregut de la GR-99.

Classificació de la III Figot Race
Els corredors guanyadors del circuit llarg, puntuable per a la Xallenger BTT Terres de l’Ebre, han protagonitzat un final molt ajustat després de 54 quilòmetres de cursa. El pòdium masculí general, doncs, ha quedat:

 1. Marcos Vázquez, de Tarragona – Bike Taller Cannondale Reus, amb un temps de 2:27:36.
 2. Manuel Jose Julve, de Benicarló – Nolobiker, amb 2:27:50.
 3. Miquel escolà, de Móra la Nova – Bici Park Reus, amb 2:27:57.

En el cas del pòdium general femení, les guanyadores són:

 1. Cristina Mascarreras, de Móra la Nova – Bici Park Reus, amb 3:31:59.
 2. Montse Lahosa, de Tortosa – BTT La Moleta, amb 3:45:47.
 3. Cristina Puyo, de Tortosa – Montbike Amposta, amb 4:11:26.

Pel que fa al recorregut curt, de 31 quilòmetres, la classificació masculina ha quedat així:

 1. Jordi Sugranyes, de la Guardia dels Prats – Independent, amb 1:33:43.
 2. Carles Roig, de Jesús-Tortosa – CE Trilercavons TTE, amb 1:34:41.
 3. Sergi Puigibert, d’ALcover – Cicles Masvi, amb 1:35:07.

I la classificació femenina del circuït curt queda de la següent manera:

 1. Júlia Díaz, de Reus – Coluer Bicycles, amb 1:54:42.
 2. Lorda Ruiz, de Mont-ral – independent, amb 1:55:40.
 3. Raquel Julve, de Benicarló – Nolobiker, amb 2:00:41.


Sis corredors locals

En aquesta edició de la Figot Race han participat sis ciclistes ribarojans, dos dels quals van fer el recorregut llarg de 54 quilòmetres. El primer dels dos a creuar la línia d’arribada va ser Enric Arbolí Andrés, amb un temps de 3:01:07 i 45è en la classificació general. Jordi Calvente Andreu, classificat en 108a posició, va necessitar un temps de 3:39:45 per completar la Figot Race.

La cursa curta masculina també va comptar amb la presència de ciclistes de Riba-roja d’Ebre, en aquest cas quatre: Joan Guillén Martínez, que va fer un temps d’1:41:55; Jeremy Sánchez Morales, amb 1:43:22; Raúl Tortas Ribas, amb 1:58:15; i Jordi Castellví Soriano, amb 2:07:18.

També hi ha hagut una distinció al Club Ciclista MontBike d’Amposta, club que ha aportat el nombre més gran d’inscrits.


Jornada festiva al poble

La prova esportiva, organitzada per l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, ha estat una festa per al municipi, ja que ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats locals i un bon nombre de voluntaris que han assegurat l’èxit organitzatiu de la prova, com han destacat els inscrits i clubs participants. La prova s’ha finalitzat amb el dinar de tots els inscrits, que han pogut degustar la Clotxa, el plat típic de la Ribera d’Ebre.

Figot Race BTT

Podeu consultar tota la classificació en aquest enllaç.