L'accés a l'ermita de santa Madrona, a punt per a la tradicional romeria del dia 15

Aquesta setmana han acabat els treballs d’arranjament de la rampa d’accés a l’ermita de santa Madrona, completant així les obres de millora realitzades l’any passat per l’Ajuntament de Riba-roja, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
En l’anterior actuació es va eixamplar el camí i es va fer una aportació de material en dos trams del seu traçat per consolidar l’accés a l’ermita, a més de reparar la seva façana posterior. Tot i la millora, però, es van detectar problemes quan els vehicles intentaven accedir a la zona, ja que els patinaven les rodes. Les obres realitzades els darrers dies donen una solució definitiva a l’accés de l’ermita, deixant la zona a punt per la diada del 15 de març.
Romeria el dia 15
I és que tot just el pròxim diumenge 15 se celebra la tradicional romeria a l’ermita de santa Madrona, copatrona de Riba-roja, i aquest indret es converteix en el punt de trobada del veïnat i riba-rojans de fora vila. El dia de la festa els veïns sortiran de la parròquia, a les 8.30 hores, en processó fins al pont de la barca, portant la imatge damunt la peanya. Al pont es fa un respons pels que ja no hi són i es continua fins a l’ermita, on està prevista l’arribada cap a quarts de 10 per esmorzar i, tot seguit, a les 11.30 hores, se celebrarà la tradicional missa en honor a santa Madrona.
santa madrona  santa madrona