L'Ajuntament signa un acord amb PIMEC per potenciar el comerç local

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez, i el regidor de Promoció Econòmica, Josep M. Piñol, han signat un conveni de col·laboració amb el president de PIMEC Comerç Terres de l’Ebre, Joan Caballol, acompanyat del secretari institucional de PIMEC Comerç, Enric Calvo, amb l’objectiu de promoure accions de millora en el desenvolupament del comerç urbà i de proximitat del municipi.

El document preveu projectes de dinamització i desenvolupament econòmic local en col·laboració amb els comerciants de la població per tal de fomentar els vincles entre el sector públic i privat. Les línies d’actuació se centraran especialment, en la promoció de l’associacionisme, la potenciació de la imatge i de la competitivitat dels mercats municipals i de marxants, la integració del comerç nouvingut, la millora del coneixement de les condicions laborals del treballadors autònoms del comerç, la promoció dels nous canals de comercialització (E-commerce), la dinamització conjunta del turisme i el comerç, així com d’altres accions que, a partir de l’actualitat, puguin ser d’interès per al teixit comercial del municipi.

Després de la signatura, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, el regidor de Promoció Econòmica ha explicat que aquest acord amb PIMEC Comerç “és una iniciativa amb la que es pretén fomentar la formació, així com la competitivitat dels comerç”. “S’està detectant un rejoveniment del comerç local, fet que obre escletxes esperançadores per a la modernització del sector en la que hem de treballar conjuntament”,  ha remarcat Josep Maria Piñol.

De la seva banda, el president de PIMEC Comerç Terres l’Ebre, Joan Caballol, s’ha mostrat satisfet per aquest acord i ha destacat que “sumar esforços, crear sinèrgies entre sector públic i privat ajudarà a generar noves dinàmiques, així com assentar les bases per a tornar endegar una nova entitat associativa de comerç a la població”.