Una vintena d'emprenedors participen a la jornada de formació de la URV Emprèn a Zona Líquida

Una vintena d’emprenedors de la comarca es van apropar ahir a la tarda a la Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre per participar en la sessió de tarda del curs d’emprenedoria organitzat per la URV Emprèn, amb el suport del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. El director de la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat Rovira i Virgili, Pere Segarra, va dirigir la sessió. Es va parlar sobre la visió de l’emprenedor des del moment en què es decideix a emprendre i crear la seva pròpia empresa, les dificultats amb les quals es troba i com es poden solucionar. Segarra va explicar diverses tècniques per descobrir si un és o no emprenedor.

Promoció de l’espai Zona Líquida

Més enllà de la formació específica rebuda, els assistents van poder conèixer de primera mà les instal·lacions i els recursos que ofereix Riba-roja per a desenvolupar-se professionalment. La visita era especialment interessant, tractant-se d’emprenedors de la comarca i, per tant, candidats ideals a instal·lar-se a la Zona Líquida de Riba-roja. Actualment hi ha cinc coworkers que treballen en aquest espai, molt ben valorat i considerat com a espai de coworking rural. Ara mateix Zona Líquida està intensificant els seus esforços per donar-se a conèixer a la població i a la comarca apostant per l’organització d’activitats que apropin possibles usuaris d’aquest espai.

El curs d’emprenedoria d’ahir s’ha organitzat conjuntament amb el centre d’empreses de Flix, on dissabte la matí l’economista Amadeu Ibarz, va donar detalls de com desenvolupar el pla d’empresa, tant des del punt de vista legal, fiscal com financer. L’economista, expert en la creació d’empreses, va explicar als assistents quin procediment s’ha de seguir per posar en marxa un negoci i com buscar les fonts de finançament necessàries, així com la relació amb Hisenda i amb la Seguretat Social. L’objectiu era facilitar coneixements mínims a emprenedors en potencia perquè siguin capaços de crear i llençar el seu projecte personal al mercat.

coworking riba-roja