Darrer ple d'aquesta legislatura abans de les eleccions municipals de maig

Divendres 27 de març, a les 7 de la tarda, l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre celebra el darrer ple d’aquesta legislatura. Entre els punts que es porten a votació hi ha la liquidació del pressupost de 2014, una modificació de crèdit i diversos projectes urbanístics, com la restauració de la Garita, la millora del carrer Sequer i l’inventari de masies rurals, entre altres. També s’aprovarà la dada oficial del Padró Municipal a 1 de gener de 2015: 1.257 habitants, dels quals 671 homes i 586 dones.

Carrer Sequer, d’urgència, i projecte de la Garita

Un dels projectes que s’aproven abans d’acabar la legislatura és el d’urbanització del carrer Sequer, donada la urgència per l’estat de deteriorament en què es troba i la reclamació que han dut a terme els veïns els darrers temps. El projecte preveu una inversió de 159.711,97 euros per renovar els serveis d’aigua potable i clavegueram i també un nou paviment, a una única alçada i amb recollida de pluvials a l’espai central. També es contemplen dues passeres d’accés a la façana fluvial, a l’alçada dels carrers Ebre i Església, per millorar la permeabilitat del nucli urbà al riu.

En el cas del projecte de la Garita, es preveu una inversió de 26.901,36 euros per rehabilitar i recuperar aquest Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Es tracta d’una construcció medieval des de la qual es veu tot el terme municipal. L’Ajuntament opta a subvencions de l’1% Cultural i de la Diputació de Tarragona per finançar la seva millora.

Fi del mandat municipal 2011-2015

La convocatòria del ple arriba tot just quan el govern municipal acaba de passar balanç de la gestió municipal dels darrers quatre anys. I és que aquest pròxim dilluns, 30 de març, es convoquen les eleccions locals per escollir al nou Consistori, una cita amb les urnes que està anunciada per al pròxim diumenge 24 de maig. El 13 de juny es constituirà el nou Ajuntament sorgit de les urnes, amb els nous regidors electes.