Riba-roja celebra Sant Jordi amb llibres, roses i anunciant una nova edició del festival Poesia des dels Balcons

L’entorn de la plaça de la Vila és un any més l’epicentre de la celebració de la diada de Sant Jordi a Riba-roja d’Ebre, amb paradetes d’entitats i venda de llibres i les tradicionals roses part dels alumnes de l’escola Sant Agustí, que també han fet punts de llibre personalitzats.

A més de la diada al carrer, a la tarda s’ha celebrat un espectacle de rondalles infantils a la Biblioteca Municipal, que amb motiu de la diada ha incorporat tres nous títols al seu fons bibliogràfic: Hombres buenos, la darrera novel·la de Pérez Reverté; El poeta del poble, sobre Jacint Verdaguer, d’Andreu Carranza; i El món blau. Estima el teus caos, la nova novel·la d’Albert Espinosa. L’alcalde i la regidora de Cultura també han visitat l’escola per lliurar, com és tradició, llibres als diferents cicles de l’escola. La visita de les autoritats locals al centre també ha servit per lliurar les diplomes del certamen de lectura en veu alta, en el qual cada any participen els alumnes de cicle superior, i els diplomes dels punts de llibre solidaris que han fet els alumnes per a l’entitat Save the Children.

III Festival Poesia des dels Balcons

banderola festival poesia balconsLa diada ha servit, a més, per donar el tret de sortida a una nova edició del festival Poesia des dels Balcons, que aquest estiu celebrarà la seva tercera edició homenatjant la figura i obra de Joan Brossa. La cita se celebrarà el cap de setmana del 17, 18 i 19 de juliol, amb el suport de la fundació Joan Brossa, després de la bona acollida de les dues edicions anteriors.

Avui, a mig matí, la regidora de Cultura, Montserrat Arbonès, acompanyada de Cinta Clua i Maite Borrull, vinculades a la biblioteca i al Grup de Lectura local, han penjat la tradicional banderola feta a mà per les dones del poble amb la qual s’anuncia aquesta cita poètica des del balcó de l’Ajuntament. La banderola, símbol del festival riba-rojà, porta el poema El Saltamartí del poeta barceloní.

Fotografies de la jornada: Sant Jordi a Riba-roja

sant jordi riba-roja

sant jordi riba-rojasant jordi riba-roja

sant jordi riba-rojafaçana ajuntamentsant jordi riba-roja detall treballs nens escolaPunts de llibre escola

banderola Festival poesia Ajuntamentnous llibres per a la bibliotecadiplomes escola sant Jordi