Nou cartipàs municipal

El ple de l‘Ajuntament de Riba-roja d’Ebre va aprovar ahir la nova organització de competències i funcions per aquest mandat 2015-2019. El nou equip de govern continuarà estant presidit per Antonio Suárez i s’organitzarà en 9 grans àrees que es repartiran els cinc regidors de CiU, després que no hagi prosperat el govern d’unitat ofert per Suárez a l’oposició en el ple d’investidura del passat 12 de juny.

El cartipàs de govern preveu un total de tres tinences d’alcaldia: la primera per Jaume Agustí, també regidor de Serveis; la segona per Francesc Esteve, regidor de Educació, Joventut, Esports i Comunicació; i la tercera per Josep Maria Piñol, responsable de l’àrea Econòmica. Montserrat Arbonès continuarà de regidora de Cultura i Benestar Social.

A l’oposició, els quatre regidors de Progrés Municipal: José Luís Aparicio, que continuarà de portaveu, i Mari Carmen López, David Torres i Jéremy Sánchez. Aparicio, juntament amb l’alcalde, seran els representants dels grups polítics a la Comissió Especial de Comptes i a la Mesa de Contractació, a aquesta darrera amb el secretari-interventor i un tècnic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

El Ple també ha decidit que les sessions plenàries de caràcter ordinari se celebrin trimestralment, el tercer divendres de març, juny, setembre i desembre.

Continuïtat i recuperació econòmica

L’alcalde, Antonio Suárez, va subratllar que el seu govern treballarà en la línia del que ha vingut fent els darrers quatre anys perquè la legislatura que ara s’enceta “situï el Consistori en una paràmetres econòmics saludables que permetin recuperar inversions, garantir els serveis socials i, com a mínim, congelar impostos”, després de l’austeritat i la racionalització en la despesa del mandat anterior. La primera de les inversions que es tirarà endavant, abans d’acabar l’any, serà la millora del carrer Sequer amb dos miradors sobre el riu i l’arranjament de la plaça del Forn. Aquestes obres suposaran “un punt d’inflexió” en la gestió urbanística de Riba-roja i l’aposta definitiva per la recuperació del Nucli Antic.

GOVERN I COMPETÈNCIES

Antonio Suárez Franquet, ALCALDE

  • Cap de personal
  • Àrea de Hisenda i Urbanisme
  • Àrea de Salut. Control d’aliments i begudes. Cementeri
  • Àrea de Medi Ambient: ADF, PEIN Riba-roja – Berrús, Xarxa Natura 2000, Recollida de Residus.

Jaume Agustí Alabart, PRIMER TINENT D’ALCALDE

  • Àrea de serveis: enllumenat públic, piscines municipals i xarxa d’aigua potable i clavegueram, accés a nuclis de població, fibra òptica, via pública i camins.
  • Protecció Civil: voluntariat i emergències.

 Francesc Ricard Esteve López, SEGON TINENT D’ALCALDE

  • Àrea de Joventut, Esports i Educació: Polítiques d’infantesa i Joventut, Educació i Formació, Participació Ciutadana, ZER i col·legi públic.
  • Àrea de Comunicació: TV local i web municipal.

 Josep Maria Piñol Alabart, TERCER TINENT D’ALCALDE

  • Àrea de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç. Indústria

 Montserrat Arbonés Aguilà, REGIDORA

  • Àrea de Cultura i Festes. Benestar Social.