Oberta la inscripció a la primera cursa de natació en aigües obertes pel riu Ebre a Riba-roja

figot swimLa regidoria de Joventut i Esports de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre organitza el pròxim 25 d’agost la primera cursa local de natació en aigües obertes pel riu Ebre que celebra el municipi: la Figot Swimming Race. La cita preveu dos recorreguts: un de 4 quilòmetres, que té com a punt de sortida la central hidroelèctrica de Riba-roja d’Ebre, i un altre de 2,5 des de la zona del riu propera a l’ermita de Santa Madrona. La línia d’arribada estarà situada al Club Nàutic de Riba-roja.

La cursa és un més dels actes de la festa major d’agost i coincideix amb tradicional Festa del Riu, que la tarda del dia 25 ha programat activitats com el pal ensabonat, la cursa de piragües o la recollida de síndries i melons al riu, a la zona del Club Nàutic. Un dels actes tradicionals d’aquesta festa al riu era creuar l’Ebre, de riba a riba, però aquest any amplia el seu recorregut i convida els seus participants a fer una baixada per l’espectacular paisatge #onlebreesfacatala.

Esport i promoció del municipi

Punt de sortida del recorregut llarg, a la presa de Riba-roja.

Punt de sortida del recorregut llarg, a la presa de Riba-roja.

La Figot Swimming Race és una aposta més per promocionar el municipi i el seu patrimoni natural i paisatgístic a través de l’esport, en aquest cas lligat al riu Ebre. El mateix Ajuntament també organitza la Figot Race BTT, puntuable per a la Xallenger BTT Terres de l’Ebre, que en la seva tercera edició el passat mes de març va reunir a més de 240 corredors.

L’objectiu del Consistori és que la Figot Swimming Race es consolidi com a travessa en aigües obertes i passi a formar part del calendari de curses d’aquesta modalitat, per la qual cosa ja s’han iniciat els contactes amb la Federació Catalana de Natació. En clau local, és una més de les múltiples activitats que organitza la regidoria d’Esport per promoure l’activitat esportiva i saludable al municipi. En l’àmbit de la natació aquest diumenge 9 d’agost també se celebra una cursa per relleus de natació: les 3 Hores Non-stop, a la piscina municipal (la inscripció està oberta fins aquest divendres dia 7).


Inscripcions via web i voluntariat

Cartell-3Les inscripcions a la cursa pel riu Ebre a Riba-roja poden fer-se a través de la pàgina web: http://figot-swimmingrace.blogspot.com.es, abans del 20 d’agost.

Aquesta prova està organitzada per l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, i compta amb la col·laboració i patrocini d’una desena establiments locals. Els interessats a fer-se voluntaris poden dirigir-se a l’Ajuntament o contactar amb l’organització a través de correu electrònic: figotswimmingrace@gmail.com.

Per consultar el programa de la Festa Major cliqueu en aquest enllaç.