Oberta la inscripció als cursos Pandorahub per reactivar pobles a través de l'emprenedoria

Cartell cursos PANDORAHUB Treballes la terra i t’agradaria minimitzar costos i dedicació potenciant els actius de l’agricultura ecològica i la permacultura?  

Vols aprendre tècniques per abaratir les despeses de construcció d’una casa, analitzant els costos reals i escollint sistemes constructius segons recursos i necessitats?

T’agradaria que els teus fills prenguessin consciència del seu propi cos, les seves aptituds i les seves possibilitats d’acció?

Vols apostar per un lideratge responsable i aprendre a gestionar adversitats i situacions difícils a la teva feina o empresa?

O potser ets una de les moltes persones que reconeixen ser infelices a la seva feina, estàs desmotivat, estressat i creus que ha arribat l’hora de canviar i transformar la teva passió en la teva forma de vida?


Riba-roja d’Ebre acollirà a partir de dilluns, i durant deu dies, el projecte PANDORAHUB, una iniciativa pilot pensada per impulsar l’emprenedoria i la formació lligada a la voluntat de reactivar zones rurals, com Riba-roja, pionera en coworking rural gràcies el seu espai Zona Líquida.

El programa pilot que vol portar a terme el moviment PANDORAHUB preveu diversos cursos sobre emprenedoria i millora de les capacitats laborals: lideratge, gestió i organització d’equips, autoconstrucció i adaptació d’espais a la vida de les persones, coaching, lluita contra l’estrès i altres continguts relacionats amb el món de l’empresa i la vida sostenible i plena. També s’ha programat un taller de tres dies de psicoteatre perquè nens i nenes, i també els seus pares, coneguin les seves limitacions i el seu potencial.

Tot plegat 11 propostes formatives per a deu dies d’aprenentatge en un entorn rural, de la mà d’experts com Núria López de la Unitat de Psiquiatria i Salut mental de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona; David Cortés de Coperfield for Social Good i Impact Hub Barcelona; Cristina Rinaldi d’Efecto Yoga Málaga; Eugeni Castejón d’Ecoemprenedors.cat i Atípics.cat; Diana Moret, impulsora de Pandorahub; i l’arquitecta riba-rojana Carme Espinosa, entre altres. També es projectarà el documental Through Me sobre la síndrome d’Asperger, d’Andrea Lamount. Les activitats es faran a la Zona Líquida i a altres espais adaptats a les necessitats pràctiques dels continguts.

Del 17 al 27 d’agost se celebra el “PANDORAHUB” que programa cursos i tallers sobre autoconstrucció i biohabilitat, permacultura i agroagricultura, lideratge i emprenedoria, psicoteatre per a nens, meditació i ioga. La inscripció està oberta, via online o a través de l’Ajuntament.

Inscripcions obertes

La inscripció als cursos i xerrades pot fer-se on line, a través de la pàgina web del Pandorahub o també a les oficines municipals, presencialment en horari de matí. Els cursos tenen un preu de 50 euros, per sota del preu del mercat en tractar-se d’un programa pilot. En el cas dels veïns de Riba-roja, a més, s’aplica un descompte del 20 per cent per viure al poble i en el cas del psicoteatre el preu és d’un 40% en cas d’inscriure-hi més d’un fill. Les xerrades i la classe de ioga diària durant els deu dies tenen un cost de 2 euros, i la projecció del documental al cine de la Societat és gratuïta.

Els participants, a més, tindran accés lliure i gratuït a l’espai de coworking Zona Líquida, amb 10 megues de velocitat d’internet, durant tots els dies. I és que l’Ajuntament ha donat suport a la iniciativa del Pandorahub perquè s’alinea amb l’estratègia municipal de promocionar el municipi i el seu espai de coworking com a espai de teletreball, lligat a les TIC i a l’emprenedoria, i com a revulsiu per al desenvolupament econòmic i la captació de nous residents al poble.

En el marc d’aquest programa pilot de suport a l’emprenedoria lligar a la reactivació de zones rurals, al mes de setembre, del 4 al 9, se celebrarà un campus per a emprenedors per llançar una idea de negoci o renovar serveis o productes per a empresaris en actiu: PandoraHub Fun.

CONSULTEU EL PROGRAMA DELS CURSOS, DIES, HORARIS I PREUS AL DOCUMENT ADJUNT O AL WEB MUNICIPAL.

Per a més informació: consulta la web de Pandorahub, on també pots fer la teva inscripció on line. També pots descarregar-te el cartell en aquest enllaç.