Comença la Festa Major de Riba-roja 2015!

Com és tradició, a les 12 del migdia, l’encesa de coets i el repic de campanes han anunciat a Riba-roja d’Ebre l’arribada de la Festa Major! Us animeu a participar de la festa i a donar vida a la xarxa a #fmribaroja15, que se senti que #ribarojadebre #onlebreesfacatala està de festa major.

Riba-roja d’Ebre celebra a partir de diumenge, 23 d’agost, la Festa Major, un dels esdeveniments que apleguen més gent al poble. Són dates en les quals els carrers cobren vida, i s’engalen per iniciativa dels veïns més actius. És el cas del carrer Casetes i la plaça Cervantes, que tornen un any més a treballar de valent per transformar el seu carrer en espais que traslladin els visitants a una temàtica, en aquest cas a la Xina i al circ. Altres cases i carrers també s’embelleixen, com les façanes de la pubilla i els hereus, que aquest 2015 són Neus Blanch Vilaplana, Ivan Llop Reina i Adrià Aguilera Graell. Ells participaran juntament amb les autoritats locals a tots els actes organitzats per la Comissió de Festes, que aquests dies treballa de valent per tenir tots els escenaris, places i carrers a punt per rebre familiars i amics i riba-rojans fora vila. L’arquitecte i enginyer Antoni Bladé Recha, vinculat a Amics de Riba-roja d’Ebre, serà l’encarregat de fer el pregó de les festes aquest diumenge a la nit al cinema de la Societat.

Podeu descarregar-vos el programa de festes en aquest enllaç, i gaudir de tots els actes. La portada del programa i les il·lustracions són obra de l’artista local Ferran Orta.

Aquesta tarda hi haurà l’espectacle infantil, a dos quarts de 7, amb el grup Les François, que animarà la cercavila pels carrers del poble, també els guarnits pels veïns que participen  al concurs concurs de guarniments de carrers. A la mitja part del ball es comunicarà el resultat.

Laboratori d’emprenedoria i coworking rural

A l‘activitat pròpia de festes cal sumar-hi aquest any la iniciativa del Pandorahub per fomentar l’emprenedoria en entorns rurals. I és que aquests dies a l’espai de teletreball del poble es fan diversos cursos, xerrades i tallers en el que pretén ser una prova pilot de les potencialitats del #coworkingrural a Riba-roja. Des de ioga i meditació, a permacultura i bioconstrucció, passant per coaching i psicoteatre infantil. Aquest divendres és la jornada més intensa quant a activitats del Pandorahub i s’hi han pogut veure diversos professionals que han estat treballant des de l’espai o participant en els tallers.

L’estada al poble de riba-rojans fora vila, amics i familiars pot servir per conèixer l’espai de teletreball i coworking del municipi: Zona Líquida. Podeu seguir l’actualitat de la Zona Líquida a la seva pàgina de facebook i aquests dies si esteu al poble podeu fer ús dels seus serveis: més informació. El dinamitzador de l’espai és Toni Lanzas.

L’espai Zona Líquida serà visitat dimecres 26 pel conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, màxim responsable del projecte cowocat del qual Riba-roja d’Ebre forma part i n’és referència en #coworkingrural. Ciuraneta visita el poble coincidint amb la celebració de la fira Menja’t per promocionar els productes locals. Durant sis dies, Cultura, Tradició, Gastronomia, Esports, Música, cercaviles, Diables, sardanes i jotes, espectacles infantils… ompliran els carrers i places del poble, amb actes i tradicions tan singulars com la Cursa Pedestre, la Festa del Riu, la Nit de Foc i la processó del Pa Beneït. Aquest any la fira per als nens canvia d’emplaçament i se situa al camp de futbol.

Més informació dels actes de festa descarrega’t el programa aquí.

carrer casetes carrer casetes1 fira camp de futbol plaza cervantes psicoteatre Toni Lanzas tv terres de l'ebre zona liquida 1 Zona Líquida