La temporada d'estiu tanca amb una gran participació a les activitats programades

La piscina municipal de Riba-roja d’Ebre va tancar portes ahir diumenge 13 de setembre, posant així punt i final a una molt bona temporada estiuenca. Des de l’Àrea de Joventut, Esports i Educació de l’Ajuntament s’ha fet un balanç “molt positiu” de les activitats que s’han programat aquest estiu al municipi. El regidor responsable, Francesc Esteve, assegura que “han estat molt concorregudes, sobretot les activitats dirigides”. Una xifra que demostra l’èxit d’aquest estiu la trobem en el nombre d’abonaments que s’han registrat a la piscina. Enguany han estat 564, superant gairebé en un centenar la xifra dels 470 abonaments de l’estiu passat.

Prova de l’èxit la trobem també en el Casal d’Estiu dirigit a nens i nenes d’entre 3 i 14 anys. Enguany hi han participat una vintena d’usuaris al dia i s’han fet activitats de lleure sota la temàtica de cinema i teatre infantil, combinat també amb esports, jocs tradicionals, sortides i piscines. El casal s’ha realitzat durant tot el mes de juliol i la primera quinzena d’agost. Ha comptat amb la feina de 7 monitors, un dels quals en pràctiques.

D’altra banda, aquest estiu s’han organitzat també les Nits d’Esports, que han registrat una gran afluència d’usuaris. El pavelló municipal ha estat obert al públic de dilluns a divendres, en horari de 22 a 24 h. L’activitat que més èxit ha tingut ha estat la zumba, la novetat d’aquest any.

‘Anem per feina’, dins el Pla Local de Joventut

En total han estat 12 els monitors que han treballat en les activitats d’estiu de Riba-roja d’Ebre. A més del servei que s’ofereix a les famílies amb infants, cal destacar que aquestes activitats permeten contractar persones a través del programa “Anem per feina” del Pla Local de Joventut. Es tracta de joves d’entre 16 i 29 anys que estan formats com a premonitors de lleure, monitors de lleure o tècnics esportius. Per a molts d’ells és la seva primera experiència en el món laboral.

Una de les monitores, Andrea Ettabty, ha explicat que “és una molt bona experiència treballar al Casal d’Estiu”. “Aquest any amb les manualitats i els treballs dels superherois hem xalat molt. És molt agraït treballar amb nens, t’alegren el dia”, ha assegurat Ettabty.

En general, Riba-roja d’Ebre ha pogut gaudir aquest estiu de molt més moviment amb la visita de moltes més persones que respecte a anys anteriors. Els actes de la Festa Major també han estat molt concorreguts. De fet, és un dels esdeveniments que apleguen més gent al poble.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Manualitats Casal d'Estiu Piscina municipal