Un nou sistema de calefacció i la posada en marxa del menjador, novetats de curs escolar a Riba-roja

74 nens i nenes de Riba-roja d’Ebre han començat l’escola, dels quals 7 s’estrenen a P3 i 9 van a la llar d’infants municipal Els Figotets. Com a novetat enguany, destaca la inversió de 56.733 euros feta aquest estiu per l’Ajuntament per renovar el sistema de calefacció de l’escola Sant Agustí. A més, s’ha posat en marxa una prova pilot per oferir servei de menjador amb carmanyola a partir del pròxim 1 d’octubre.

Pel que fa referència a la renovació i instal·lació del nou sistema de calefacció, els treballs han consistit en retirar els radiadors de ferro i xapa de fa 40 anys i substituir-los per radiadors nous d’alumini. Aquesta inversió se suma a la que es va fer el curs passat de 30.000 euros per al nou sistema de climatització de l’escola municipal basat en l’ús de la biomassa. L’actuació va consistir en el canvi de la caldera de calefacció per dues calderes de biomassa, suposant una millora en el confort de les instal·lacions educatives i un estalvi econòmic del 50-60% per a l’Ajuntament (fins a 5.000 euros anuals).

D’altra banda, el menjador escolar s’iniciarà oficialment a partir de l’1 d’octubre. Des del primer dia però, el servei funciona com a prova pilot. El servei requereix habilitar una aula amb els elements necessaris perquè els nens puguin dinar amb la seva carmanyola. Comptarà amb el suport d’una monitora. No es descarta que més endavant, si hi ha prou demanda, substituir la carmanyola per un servei de càtering. El servei arrenca amb 5 escolars fixes els 5 dies de la setmana, a més dels esporàdics. El preu és de 2,5 euros nen/dia per als fixes i 3,5 euros per als que necessitin utilitzar el servei puntualment.

A més, els pares i mares dels alumnes de Riba-roja d’Ebre poden beneficiar-se de la subvenció per a material escolar que ofereix l’Ajuntament. Un cop s’hagi fet l’aportació de 40 euros a l’escola en concepte de material, els pares i mares poden presentar el justificant a l’Ajuntament i aquest es fa càrrec del 50% de l’import.

Quant als 18 alumnes de Riba-roja d’Ebre que cursen ESO i els 16 que fan Batxillerat i Cicles Formatius, aquests es desplacen fins a l’Institut de Flix amb el servei de transport que ha posat en marxa el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Matrícules obertes a la llar d’infants i a l’Aula de Música

Pel que fa a la llar municipal d’infants Els Figotets, les matrícules continuen obertes. De moment, han començat 9 infants, 5 els quals són nous alumnes. Hi ha 4 infants nascuts el 2013 i 5 nascuts l’any 2014. El centre Els Figotets dóna servei d’escolarització a nens a partir de 4 mesos i fins als 3 anys, previ a l’etapa d’Infantil a l’escola Sant Agustí. Es va posar en marxa el curs 2012-2013 per atendre les necessitats educatives dels més petits, amb un preu social de 105 euros al mes (la Diputació n’aporta 70 per nen cada mes). L’horari és de 9 a 12.30 i 15 a 17.30 hores, que es pot ampliar fent ús dels serveis de menjador i acollida matinal de 8 a 9 hores.

El període d’inscripcions per l’Aula de Música de Riba-roja d’Ebre encara està obert també. Les classes començaran el pròxim dia 1 d’octubre i es faran els dimecres a la tarda, en horari de 16:30 a 19:30 h. L’Ajuntament subvenciona el 40% del cost els estudis dels alumnes, la matrícula és gratuïta i el preu és de 10 euros al mes per alumne.