Riba-roja acull una xerrada-debat per promocionar el comerç local

Riba-roja d’Ebre acull el pròxim divendres, 16 d’octubre, la xerrada-debat «Podem aixecar el nostre comerç?». L’activitat té com a objectiu promoure la millora en el desenvolupament del comerç urbà i de proximitat del municipi. Hi intervindran el secretari institucional de PIMEC Comerç a Catalunya i secretari tècnic de l’Associació de Comerciants de Falset, Enric Calvo; i el president de l’Associació de Comerciants del Perelló, Robert Pau.

Durant la xerrada-debat es compartiran experiències col·lectives i innovadores dirigides a millorar el comerç dels pobles. Entre els continguts, es tractarà el comerç rural com a realitat amb present i futur, i el treball associatiu com a mecanisme de dinamització. En aquest sentit, s’aportaran casos d’altres pobles que demostren, per exemple, que el comerç rural és un sector amb futur.

El regidor de Promoció Econòmica, Josep M. Piñol, ha explicat que «la xerrada és un primer pas per encetar un procés de debat i una possible cooperació entre Ajuntament i comerç per millorar la situació del sector en clau local». Tal com assegura Piñol, «en el comerç local existeixen dificultats però es comencen a detectar indicadors de millora, com el relleu generacional». El regidor creu que «no necessàriament el futur del comerç local passa per una associació -encara que sempre seria positiu-, sinó que pot existir també coordinació entre ajuntament i un nucli de treball».

L’activitat està organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament amb col·laboració de PIMEC. Tindrà lloc a les vuit del vespre a l’espai Zona Líquida, l’espai de coworking que hi ha al poble. Fruit de la cooperació entre consistori i patronal de la petita i mitjana empresa, la voluntat de l’àrea de Promoció Econòmica és continuar organitzant periòdicament aquest tipus de xerrades-debat.

cartell