El nou sistema de calefacció de l’escola, model d’estalvi energètic per a altres centres educatius del país

La subdirectora general de Construccions, Manteniment i Equipaments de Centre Públics de la Generalitat de Catalunya, Núria Ivern, ha visitat aquest matí l’escola de Sant Agustí de Riba-roja per conèixer el centre on aquest curs estudien 65 alumnes d’Infantil i Primària, des de P3 fins a 6è, i especialment el nou sistema de calefacció de l’edifici.

Durant la seva visita, la màxima responsable d’instal·lacions i manteniment als centres públics d’Ensenyament s’ha interessat pel nou sistema de calefacció per biomassa instal·lat el curs passat a l’escola, i l’estalvi energètic que ha suposat per les arques municipals aquesta inversió. I és que a més d’una millora en el confort de les aules, la instal·lació de dues calderes de biomassa a l’escola ha suposat reduir a la meitat la despesa energètica de l’edifici, això són fins a 5.000 euros anuals menys en la factura que paga l’Ajuntament. La inversió municipal en les noves instal·lacions va ser de 30.000 euros, als quals s’han de sumar els 56.773 invertits aquest estiu per substituir els vells radiadors de ferro de feia més de 40 anys, per uns nous radiadors d’alumini.

La directora general ha felicitat el municipi per la seva aposta en estalvi energètic, i ha destacat el nou sistema de calefacció per biomassa com un model que des d’Ensenyament es plantegen exportar a altres escoles del país. Núria Ivern, acompanyada per l’alcalde, Antonio Suárez, ha aprofitat la seva visita al poble per signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament.