El Camí de Senals consolida el seu traçat amb el nou asfaltat de carretera

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ha tirat endavant la millora de l’asfaltat del camí de Senals, una via de quatre quilòmetres situada al marge esquerre del riu, que uneix el poble amb la presa, i que serveix d’accés a les finques agrícoles de l’altre costat de l’Ebre, i fins i tot a la mateixa instal·lació hidroelèctrica com a alternativa a la carretera T-7411 que uneix Riba-roja amb la Pobla de Massaluca.

La millora ha consistit a posar sobre el traçat del camí una capa de 4 centímetres d’aglomerat, com el que s’utilitza per a les carreteres. La inversió és de 120.000 euros, dels quals 47.819 euros procedeixen del Ministeri de l’Interior dins el Pla d’Emergència Nuclear Exterior a les Centrals Nuclears d’Ascó i Vandellòs (PENTA), del qual Riba-roja en forma part.

La millora ha contemplat una capa de 4 centímetres de la qualitat del que s'utilitza per carreteres.

La millora ha contemplat una capa de 4 centímetres de la qualitat del que s’utilitza per carreteres.

Extra del PENTA a banda del manteniment anual

L’asfaltat del camí de Senals forma part de les millores en els camins municipals impulsades els darrers anys, i arriba després de les actuacions realitzades als camins de la Garita, Santa Madrona i de les Valls. Tots ells estan recollits en el Catàleg de Camins del Terme Municipal, elaborat la passada legislatura per millorar la gestió i l’estat de conservació d’aquestes vies municipals. A més, als projectes d’asfaltat se sumen els treballs de manteniment de camins, que cada any preveu una partida d’uns 18.000 euros del pressupost de l’Ajuntament.

El camí de Senals, amb una amplada mitjana de 4,33 metres, és un dels principals camins municipals, ja que dóna accés a més d’una quarta part del terme municipal, ja que d’aquesta via parteixen nombrosos camins a barrancs i partides. Cal tenir en compte, també, que la partida de Senals és on concentra l’agricultura de regadiu i on es practica la pesca esportiva al municipi.

El seu asfaltat l’ha portat a terme Arnó, la mateixa empresa que els darrers dies ha executat la pavimentació dels carrers Major, Església, Progrés i uns trams dels carrers La Pau i Calvari.

major

Carrer Major.

esglesia

Plaça Església.

progres

Carrer Progrés.

senals abans i després asfaltat

Camí Senals.