L’Ajuntament i l’Institut de Flix s’uneixen per afavorir la formació pràctica dels alumnes a Riba-roja

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i l’Institut d’Ensenyament Secundari de Flix han aprovat un conveni bianual gràcies al qual les dues institucions col·laboraran en la promoció de l’educació entre la població, millorant-ne les competències i fomentant la relació entre el món educatiu i laboral del territori. L’alcalde, Antonio Suárez, i la directora del centre, Mar Carranza, han signat formalment l’acord després que el Ple n’aprovés el seu contingut.

Així, l’Institut de Flix impulsarà de manera coordinada amb l’Ajuntament set projectes que permetran als alumnes, sobretot als de cicles formatius, potenciar els aspectes pràctics de la seva formació. També es contempla oferir formació específica i personalitzada al personal del mateix Ajuntament, en camps com el manteniment d’instal·lacions, la domòtica, la prevenció de riscos, Microsoft Office o la soldadura.

Actualment, a l’institut de Flix estudien 386 alumnes de la Ribera d’Ebre, dels quals 41 són de Riba-roja. Més de la meitat, 24, cursen estudis de l’ESO i 10, batxillerat. De la resta, tres fan un cicle formatiu mitjà o superior, dos més es preparen per superar la prova d’accés per cursar un cicle el curs que ve i dos fan un programa de formació després de no superar l’ESO.

Formació especialitzada i seguiment dels estudis

Entre les actuacions previstes en el conveni, que s’aniran duent a terme en funció de la demanda, hi ha un projecte d’estudi i monitoratge de consums elèctrics per establir estratègies i mesures d’estalvi energètic als edificis municipals i altres espais del poble. També suposarà aprofundir en el camp de les competències digitals dels estudiants, iniciant un projecte per formar els alumnes de formació professional en la programació d’aplicacions mòbils per a dispositius Android. Els estudiants podrien treballar una App amb informació turística i comercial del municipi.

Entre els projectes que s’impulsaran gràcies a aquest conveni també hi ha el crèdit de síntesi i la formació pràctica de l’estudiant. A més, es contempla la possibilitat de signar convenis-beca perquè els alumnes de la FP Dual puguin realitzar part del currículum a l ‘Ajuntament i la possibilitat que persones voluntàries facin un seguiment dels estudis als alumnes amb una situació econòmica desfavorida.