Festa de Santa Agda 2016!

Vídeo Festa Major de Santa Agda 2016

Les dones de Riba-roja han celebrat aquest any el 30è aniversari de la Festa Major de santa Agda,  organitzada per l’Associació de Dones de Riba-roja i amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Berenars, jocs tradicionals, campionat de pàdel, missa i pa beneït, degustació de plats casolans, balls, bingo, decoració de pastissos, elaboració de la tradicional manta que després es va sortejar entre totes les veïnes… En aquests 30 anys santa Agda s’ha consolidat com una de les tradicions més arrelades al poble, festa en la qual les dones prenen el poder i organitzen tot tipus d’actes i activitats. En el ple extraordinari d’aquest any l’alcalde va cedir els títols d’alcaldessa i regidora a Leonor Cervelló i a Nieves Linde, i les pregoneres han estat Maria Vilàs i Dolors Aguilà, les treballadores de l’Ajuntament impulsores de la festa de santa Agda.

vídeo ple Santa Agda

Si voleu rememorar els millors moments que ha deixat la festa de santa Agda d’aquest 2016 podeu clicar en aquest enllaç del Canal Terres de l’Ebre, on trobareu el vídeo amb els actes de la Festa Major, i  on també podreu trobar, clicant en el següent enllaç, el vídeo íntegre del ple extraordinari.

La festa de santa Agda va ser declarada l’any 2007 Festa d’interès Comarcal per part del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Quintos del 76

La festa de santa Agda també serveix cada any per retrobar els quintos que fan 40 anys, en aquests cas els nascuts el 1976. La trobada es va produir ja a la tarda, amb una visita per l’escola Sant Agustí, tornant a les aules on van estudiar tots ells de petits, per després celebrar un sopar de colla i assistir el ball de festa a la sala del cinema de la Societat, que ells mateixos es van encarregar d’organitzar i decorar. A l’entrada de la Soci es van penjar una exposició amb diverses fotografies recollides pels propis quintos dels seus anys i experiències compartits.

Festa Quintos 76 per santa Agda

Imatge dels ball que els Quintos del 76 van organitzar per santa Agda.

Festa Quintos 76 per santa Agda

els quintos del 76 van visitar l’escola del poble on van estudiar de petits.

Festa Quintos 76 per santa Agda

Imatge de l’exposició que van instal·lar a l’entrada de la sala del cinema amb fotos de petits.

 
 
 
 

Festa Quintos 76 per santa Agda

Foto de grup dels Quintos, en una de les aules de l’escola Sant Agustí.