L’alcalde de Riba-roja, nou director territorial de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suárez Franquet, ha estat nomenat avui nou director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, en substitució de la deltebrenca Carmen Bigorra, que ocupava el càrrec des de 2011. Suárez passa així a formar part de l’organigrama del nou Govern català de Carles Puigdemont, dins la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, que encapçala Josep Rull.

Així doncs, Antonio Suárez serà el màxim representant del conseller Rull a les quatre comarques ebrenques: Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i la Ribera d’Ebre, i dirigirà els Serveis Territorials de Mobilitat i Urbanisme a les Terres de l’Ebre. D’aquest departament en depenen organismes com l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), la d’Habitatge o l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).

Des de l’Ajuntament de Riba-roja, Suárez ha mantingut els darrers anys una relació fluïda amb la Conselleria i la Direcció a l’Ebre de Territori i Sostenibilitat, avançant en la tramitació de projectes importants per al municipi, com la carretera que ha d’unir el poble amb Almatret i la Granja d’Escarp. També altres projectes, com la planta potabilitzadora i l’execució del projecte de la depuradora del municipi.

Continuarà al capdavant de l’alcaldia

L’alcalde compaginarà la seva dedicació als Serveis Territorials amb la seva tasca al capdavant de l’Ajuntament de Riba-roja, on va entrar com a regidor el 2007 per ocupar l’alcaldia a partir de 2011, després de quatre anys a l’oposició com a portaveu del grup municipal de Convergència. Aquest és el seu segon mandat com a alcalde, després que en les eleccions municipals de maig de 2015 revalidés la majoria absoluta. També és actiu en la política comarcal, com a membre del Govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, des de 2010. Actualment ocupa les carteres de Protocol, Comunicació, TIC, Ensenyament i Medi Ambient al Consell.

Suárez va néixer a Riba-roja el 1979 i és llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona. És funcionari del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Militant de CDC des de 2008, és membre de l’executiva local del partit a Riba-roja d’Ebre i de l’agrupació comarcal de la Ribera d’Ebre des de 2007. Des de 2012 forma també part de l’executiva de la Federació CDC Terres de l’Ebre.

A més de Suárez, altres regidors riba-rojans han ocupat càrrecs de responsabilitat en altres administracions, com és el cas de José Luís Aparicio, qui va ser  vicepresident de la Diputació de Tarragona, i Josep Sebastià Cid, qui ocupà la direcció territorial de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Tots dos també han estat consellers comarcals.