Ana Belmar, homenatjada a la Festa comarcal de la Dona pel 8M

Ana Belmar Raja ha estat aquest any la riba-rojana homenatjada pel Consell Consultiu de Dones de la Ribera d’Ebre en l’acte anual que se celebra en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Belmar, que no ha pogut assistir a l’acte organitzat al Casal d’Ascó aquest divendres 13 de març, ja que es troba hospitalitzada des d’aquesta mateixa setmana, va ser escollida a proposta de l’Associació de Dones de Riba-roja.

En la seva absència, va ser la presidenta de l’Associació de Dones del poble, Leo Cervelló i el nét de l’homenatjada van pujar a l’escenari a llegir la trajectòria de l’Ana per reivindicar el paper de la dona com a “diferent sí, desiguals no”. També van recollir un ram de flors i una placa commemorativa per fer-la arribar a l’homenatjada.

Les dones homentjades a l'acte comarcal d'Ascó, amb els seus familiars i alcaldes, entre ells Antonio Suárez de Riba-roja.

Les dones homentjades a l’acte comarcal d’Ascó, amb els seus familiars i alcaldes, entre ells Antonio Suárez de Riba-roja.

A més d’aquesta dona riba-rojana, la comarca ha homenatjat aquest any a Margarita Creixenti de Benissanet, Montserrat Hernández de Garcia, Teresita Margalef Sabaté de Genestar, Conchita Poyo Vinaixa de Miravet, Pepita Arpal Mañé de Móra d’Ebre, Àngela Font Piqué de Móra la Nova, Maria Dolors Cubells Ciuraneta de la Palma d’Ebre, Filomena Chortó Vandellòs de Rasquera, Ana Belmar Raja de Riba-roja, Pepita Jardí Martí de Tivissa, Dolors Domènech Porta de Vinebre i Teresina Serra Pros d’Ascó. Una dona de cada poble de la comarca, a proposta dels grups locals de dones, per fer valdre el paper de la dona i reivindicar la lluita per a la igualtat de génere a tots els pobles de la Ribera. Flix i la Torre aquest any no van participar de la festa, a la qual sí van ser-hi l’alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez, i la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, entre altres autoritats. Podeu veure les fotos de la festa al Casal d’Ascó en aquest enllaç.

El 8M també es va celebrar un acte a la plaça de la Vila que va aplegar les dones en favor de la lluita per la igualtat de gènere.