Els escolars de Riba-roja planten 160 arbres al meandre del municipi

Alumnes de l’escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre han plantat, aquest mes d’abril, 160 salzes i àlbers al meandre del municipi, a la zona de les Sorts. Una actuació que han dut a terme per tal de col·laborar en la recuperació del bosc de ribera. Tot plegat, s’ha realitzat després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hagi eliminat la canya comuna a la zona. L’activitat s’ha coordinat des de l’Ajuntament de Riba-roja, l’ACA i el Grup de Natura Freixe. Ja és la tercera vegada en tres anys que es fa una actuació d’aquestes característiques al mateix indret, on ja s’hi han plantat 500 nous arbres.

La plantada d’arbres dels infants riba-rojans va tenir lloc tan sols un dia abans de la quarta Festa de l’Arbre. Un esdeveniment que, sota el lema “Dos meandres, un riu”, se celebra alternativament un any a Flix i l’altre a Riba-roja d’Ebre. Més de 140 persones dels dos municipis van participar a la festa, durant la qual es van plantar un centenar d’àlbers que enguany va facilitar l’Ajuntament de Flix. De l’esmorzar, en canvi, se’n van encarregar els veïns de Riba-roja.

L’any que ve, la cinquena edició de la festa tindrà lloc a Riba-roja d’Ebre.