Sant Jordi culmina la Setmana Cultural de la Biblioteca Dolors Cabré de Riba-roja d'Ebre

La Biblioteca Dolors Cabré de Riba-roja d’Ebre ha acollit, en el marc de la Setmana Cultural, una activitat diària dirigida a grans i petits. Així, dilluns hi va tenir lloc una gimcana titulada ‘L’oli amb els cinc sentits’; dimarts es va realitzar un taller per crear un punt de llibre; dimecres s’hi va fer la representació de titelles ‘Sant Jordi i el drac’ i els infants van poder crear la seva pròpia titella; dijous, un tast de te i infusions; i aquest divendres hi posa el punt i final una sessió d’introducció a la musicoteràpia.

Per culminar la setmana de tastets culturals, aquest dissabte el municipi tornarà a celebrar, un any més, la diada de Sant Jordi. L’epicentre, com és habitual, serà la plaça de la Vila, on durant tota la jornada hi haurà paradetes d’entitats i de venda de llibres i de les tradicionals roses. Els nens i nenes de l’escola Sant Agustí, però, com que la festa és dia no lectiu, posaran la seva parada aquest mateix divendres a la tarda.


Tret de sortida al IV Festival Poesia des dels Balcons

La celebració de Sant Jordi també servirà per donar el tret de sortida a una nova edició del festival Poesia des dels Balcons, que aquest estiu celebrarà la seva quarta edició, amb la figura i obra de la poeta i escriptora Rosa Fabregat com a eix central. La cita se celebrarà el cap de setmana del 15, 16 i 17 de juliol, després de la bona acollida de les edicions anteriors.

Així, la regidora de Cultura, Montserrat Arbonès, juntament amb un grup de dones vinculades a la biblioteca municipal, penjaran al balcó de l’Ajuntament la banderola que marca l’inici d’un nou festival. En aquest cas, l’han elaborat els nens i nenes del col·legi capitanejats per la professora de plàstica Isabel Torres, i s’hi pot llegir un poema de l’autora protagonista de l’esdeveniment. A més a més, també es presentarà el cartell del festival, que han realitzat des del grup ‘Tria’t’, format per la poeta Núria Pujolàs, la il·lustradora Sílvia Morilla i la fotògrafa Àngels Canet.