Últims dies per inscriure's a la IV Figot Race, la cursa BTT per descobrir els paratges naturals de Riba-roja

Cartell de la IV Figot Race de Riba-roja d'Ebre.

Aquest diumenge 22 de maig Riba-roja d’Ebre acollirà la quarta edició de la Figot Race, la cursa BTT del municipi que, a més, forma part del Xallenger BTT Terres de l’Ebre. Preveu dos recorreguts a fer en bicicleta de muntanya: un de curt, de 25,05 quilòmetres i 875 metres de desnivell, i un de llarg, de 38,65 quilòmetres i 1.257 metres de desnivell.

Tal com ha subratllat l’alcalde, Antonio Suárez, enguany “s’ha augmentat el recorregut per senders des dels quals s’asseguren vistes panoràmiques espectaculars, així com un contacte directe amb la natura”. De fet, el 80% de la prova transcorre pel marge dret del municipi i el ressegueix de punta a punta per les crestes de la serra dels Montserrats i Valencians, a 500 metres d’altura. Tot plegat ofereix unes “vistes extraordinàries del nord de la Ribera d’Ebre” i converteix la competició en una fantàstica oportunitat de conèixer la zona en bicicleta de muntanya.


Més de 50 voluntaris

Es tracta d’una prova totalment consolidada, en l’organització de la qual participen una cinquantena de voluntaris a més de diverses entitats locals, com l’Associació de Dones del municipi. Per tal que es desenvolupi amb totes les garanties i de forma segura, ja s’han netejat de vegetació i eixamplat els camins, per fer-los aptes a tots els públics.

Inscripció oberta

A hores d’ara s’han inscrit a la quarta Figot Race més de 120 participants, que podran recollir els dorsals el mateix diumenge a partir de les vuit del matí. L’inici de la cursa està previst per dos quarts de deu. El punt de sortida, el mateix per a les dues modalitats, és a la plaça de la Vila. Pel que fa als premis, n’hi haurà pels tres primers de les dues curses, així com també per a la resta de categories.

Els interessats encara poden inscriure’s, fins al 19 de maig, a la pàgina http://figotrace.blogspot.com.es/p/inscripcions.html. El preu és de 16 euros per als federats i de 20 euros per als no federats. Inclou esmorzar de benvinguda, tres avituallaments durant la cursa, dutxes i renta bicis, servei de massatges, dinar popular i obsequis i sortejos de regals per a tothom, a més d’ambulància i assistència tècnica i d’infermeria en recorregut.