La Generalitat reconeix les fites assolides pels esportistes riba-rojans Ícar i Héctor Sanz

Ícar i Héctor Sanz recollint el premi

Ícar i Héctor Sanz recollint el premi

Els esportistes locals Ícar i Héctor Sanz, vinculats al Club Nàutic Riba-roja d’Ebre, van rebre aquest dijous, 26 de maig, dos guardons dels Premis Esportius de les Terres de l’Ebre. D’una banda, Ícar Sanz va recollir un premi per haver estat el campió de Catalunya d’Endurance de motonàutica 2015, i de l’altra, tots dos van obtenir un altre reconeixement per haver estat els campions de Catalunya d’Endurance per equips de motonàutica, així com els tercers classificats del campionat italià d’F4, tots dos també l’any passat.

L’acte, presidit pel secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, va tenir lloc a la Plaça dels Dolors de Tortosa. Es tracta d’uns guardons que premien la trajectòria de forjadors, aquelles persones que s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món de l’esport de les comarques ebrenques, i també els esportistes ebrencs majors d’edat que han assolit el primer lloc en campionats de Catalunya, o bé podi en campionats d’Espanya o de nivells superiors, o bé han estat campions absoluts, en les diverses especialitats durant el 2015. Al mateix temps, es reconeixen els clubs que han celebrat els 25, 50, 75 o 100 anys de creació.

Fotografia de família de tots els premiats

Fotografia de família de tots els premiats

Una trajectòria d’èxits

Héctor Sanz és l’únic pilot espanyol que competeix en el campionat del món d’F4S. Sanz condueix una embarcació Baba, de fibra de carboni i amb motor Mercury de 60 hp, que arriba als 120 quilòmetres per hora i a més de 3G de força a les corbes. L’any passat, com a pilot de primer any, ja es va situar entre els quinze millors pilots del món. Aquest 2016 participarà a les proves que es faran a Itàlia, Noruega, Finlàndia i Alemanya.

Potencial nàutic de Riba-roja

Des del consistori riba-rojà, el regidor d’Esports, Francesc Esteve, valora “molt positivament” que, gràcies a aquests esportistes locals, “el nom de Riba-roja arribi a tot Catalunya i, fins i tot, es projecti a nivell internacional”. Així mateix, posa de relleu “el potencial del municipi pel que fa als esports lligats al riu, ja sigui amb la moto nàutica, el caiac o qualsevol altra disciplina”.