La 23a Trobada de Puntaires de Riba-roja d'Ebre reuneix més de 250 coixins

La plaça de la Vila de Riba-roja d’Ebre ha acollit aquest diumenge, un any més, la trobada de puntaires del municipi. En aquesta edició, la vint-i-tresena, hi van participar 256 persones procedents d’una quarantena de municipis de Catalunya, Aragó i el País Valencià.

A primera hora es van rebre tots els assistents amb pastes elaborades a les pastisseries riba-rojanes i, un cop iniciada la trobada, a mig matí es va repartir l’esmorzar. Més tard, mentre les mans no deixaven de moure’s sobre els coixins, es va realitzar “el tradicional sorteig de regals donats pels comerços del municipi”, tal com ha destacat la presidenta de les puntaires, Rufina Alabart. En total es van repartir més de 200 obsequis. També van actuar els tabalers de la colla de diables local Figots satànics. I al final del dia, tots els participants es van emportar una samarreta de Riba-roja de record.

Una jornada festiva en què va acompanyar el bon temps i “una participació molt alta”, ha volgut posar de manifest la regidora de Cultura, Montserrat Arbonès. La diada, a més, va ser presidida per la geganta Úrsula, que des del 2013 s’ha incorporat als gegants del poble i que va ser un regal de les puntaires al municipi per celebrar el vintè aniversari de la fundació de l’entitat.

Escola municipal “La puntaire”

Cal recordar que a Riba-roja hi ha molta tradició de fer puntes de coixí, i fins i tot hi ha una escola municipal, “La puntaire”, que durant tot l’any s’encarrega de formar una vintena d’alumnes en aquest art tèxtil.

23a Trobada de puntaires23a Trobada de puntaires

23a Trobada de puntaires23a Trobada de puntaires

23a Trobada de puntaires23a Trobada de puntaires

23a Trobada de puntaires23a Trobada de puntaires

23a Trobada de puntaires23a Trobada de puntaires