S'obre una nova convocatòria de subvencions per a obres d'arranjament d'habitatges per a persones grans

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, Montserrat Arbonès, va assistir aquest dilluns a la presentació de la nova convocatòria de subvencions per a obres d’arranjament a l’interior dels habitatges per a persones grans que ha obert l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i que es va fer a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre. Un acte al qual també van assistir la Directora Territorial de Governació i Habitatge, Rosa Peig; la Cap de Servei d’Habitatge, Lidia Jordà, i el tècnic en rehabilitació David Lluís, a més de la presidenta comarcal, Gemma Carim, i els tècnics del Consell.

El termini de sol·licitud per aquesta convocatòria és del 2 al 29 de juliol, i es dirigeix a persones i famílies de la comarca que visquin a l’habitatge on s’hagi de fer l’arranjament, sempre que algun dels seus membres sigui una persona de 65 anys o més.

Entre els requisits que han de complir els sol·licitants hi ha que no tingui prou autonomia per realitzar les activitats d’higiene, alimentació, mobilitat o altres similars, i que els ingressos de la unitat de convivència no superin dues vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya ponderat (IRSC). Aquesta xifra depèn del nombre de membres que formen la unitat de convivència i la zona geogràfica on es troba l’habitatge.

Obres subvencionables

El pressupost presentat de les obres que optin als ajuts no pot superar els 5.000 euros, i l’import de la subvenció té un límit de 3.000. Les actuacions subvencionables han d’anar encaminades a assolir les condicions mínimes d’habitabilitat de l’habitatge; adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament; o millorar l’accessibilitat de la vivenda.

Onze famílies de la comarca, beneficiades l’any passat

L’any passat, onze famílies de la Ribera d’Ebre van obtenir aquesta subvenció, principalment per adaptar les cambres de bany dels seus habitatges per aconseguir una major accessibilitat. D’aquestes, sis obres van ser executades per la mateixa l’Agència de l’Habitatge, mentre que la resta les van tirar endavant els propis interessats. L’any passat la quantia màxima de l’ajut eren 2.500 euros, una xifra que aquest any s’incrementa fins als 3.000. A més, s’han ampliat els criteris per arribar a més gent.

En aquest apartat de la pàgina web trobareu més informació.