El president Puigdemont inaugura demà el nou carrer Sequer i la plaça del Forn de Riba-roja d'Ebre

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, inaugurarà aquest dissabte les obres de renovació del Nucli Antic de Riba-roja d’Ebre. Es tracta de la primera gran intervenció per tal de remodelar la zona antiga del municipi (des dels anys 80 no s’havia fet cap actuació), una obra llargament reivindicada pel veïnat i que revalora aquesta zona. En els treballs, que s’han centrat al carrer Sequer i la plaça del Forn de la Vila, s’hi han invertit 159.711.97 euros.

Renovació de serveis i nou paviment

Carrer SequerAl carrer Sequer s’ha renovat totalment el sistema de xarxa de sanejament, incloses les escomeses i la recollida d’aigües pluvials en embornals, s’ha substituït la xarxa de clavegueram, s’ha renovat la xarxa d’aigua potable i s’ha pavimentat la via amb lloses antilliscants a les voreres, properes a les façanes, i amb llambordins prefabricats a la conca central. Tot el carrer, doncs, ha quedat a la mateixa alçada, facilitant el pas dels vianants a aquesta zona antiga del poble.

La plaça del Forn de la Vila, de 575 metres quadrats, s’ha enrajolat seguint la mateixa línia urbanística prevista per a la resta del barri històric del poble. D’aquesta manera, es consolida com un gran espai diàfan que servirà per acollir esdeveniments culturals i actes festius. De fet, el IV festival Poesia des dels Balcons estrenarà aquest mateix cap de setmana aquesta nova plaça.

Riba-roja s’obre al riu

Mirador de DaltEn aquest projecte també s’ha inclòs la recuperació de dos miradors al riu Ebre: el Mirador de Dalt i el Mirador de Baix, que se sumen a l’emblemàtic balcó de la Pena i al de Jesús Moncada, situat al final del mateix carrer Sequer. Seguint la línia del mirador de Jesús Moncada, els nous balcons sobre el riu disposen d’un petit mur de contenció sobre el qual s’han situat les baranes de protecció, a més de punts de llum amb braç i escales d’accés. Aquests dos espais, fins ara tapiats, permeten gaudir d’unes noves vistes sobre el riu Ebre i consoliden un dels atractius de Riba-roja: la façana fluvial.

Per a l’alcalde, Antonio Suárez, tot plegat suposa «un punt d’inflexió en la política urbanística municipal», i és «una intervenció clau per al futur desenvolupament turístic i econòmic del municipi». Suárez subratlla la importància d’aquesta actuació amb la mirada posada a recuperar aquesta zona del poble com a “revulsiu per a la promoció turística i l’establiment d’activitat relacionada amb el sector serveis en aquesta àrea».

Nova senyalització al Nucli Antic

A més, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha complementat les obres amb la instal·lació d’uns nous plànols que, sota el títol «Un tomb per Riba-roja», tenen per objectiu orientar els turistes en la visita al centre històric i destacar-los els indrets més significatius i atractius. En concret, s’han situat als carrers Sol i Portal. També s’han col·locat diversos senyals orientadors en punts estratègics, sobretot per indicar el Nucli Antic des del centre de la vila i els dos nous miradors.

Inauguració de Carles Puigdemont

Plaça del FornDissabte cap a les 13 hores, el president Puigdemont serà rebut a la Casa de la Vila, on signarà al llibre d’honor, per tot seguit fer un recorregut pel Nucli Antic i conèixer de primera mà les obres de millora que s’han dut a terme al nucli històric de la població. La plaça del Forn de la Vila acollirà l’acte central, amb els parlaments de les autoritats, entre els quals, a més de l’alcalde i regidors del Consistori, també hi haurà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim; altres alcaldes riberencs i representants de totes les entitats riba-rojanes.