Una trentena de nens i nenes gaudeixen de l'última setmana del Casal d'Estiu

Casal d'Estiu manualitatsUna trentena de nens i nenes d’entre 3 i 14 anys participen aquests dies a les darreres activitats organitzades des del Casal d’Estiu de Riba-roja d’Ebre. “Tot un èxit”, ha apuntat el regidor de Joventut, Esports i Educació, Francesc Esteve, que ha remarcat que “tant els infants com les famílies estan molt contents”.

Aquest dilluns comença l’última setmana del casal, que està en marxa des del 27 de juny. Des de llavors, nens i nenes gaudeixen d’activitats esportives, piscina, jocs i manualitats, amb l’elaboració de màscares, titelles, figures de fang o capgrossos. Així mateix, s’han programat sortides de descoberta del municipi, amb visites als nous miradors sobre el riu Ebre, a més d’un taller de preparació de pizzes al forn Montserrat, un altre per pintar un mural al camp de futbol i també la representació d’una obra de teatre.

“Vinc cada any perquè m’hi trobo amb els amics”

El Bryan té 11 anys i cada any participa al Casal d’Estiu. “M’ho passo molt bé”, ha assegurat, “sobretot quan fem capgrossos, figures amb fang i jocs divertits a la piscina o al pavelló”. A més, “m’hi trobo amb els amics”, ha destacat.

La Martina, de 5 anys, coincideix amb el Bryan en les activitats que més li agraden, com ara fer figures amb fang o la piscina. Ella, però, també ha gaudit especialment “de ballar la jota i els nous miradors”, ha explicat.

Paper fonamental dels joves

Casal d'Estiu piscinaSeguint amb el projecte del Pla Local de Joventut, s’ha impulsat la contractació de joves del municipi per fer-se càrrec tant del Casal, amb quatre monitors, com de les Nits d’estiu, amb tres. En aquestes últimes, els joves de més de 14 anys tenen l’oportunitat de practicar diversos esports cada nit de 22 a 24 hores. Una iniciativa que ja fa alguns anys que s’organitza i que obté una molt bona resposta dels riba-rojans.

“D’aquesta manera s’incentiva l’ocupació juvenil al poble”, ha assenyalat el regidor, a la vegada que ha recordat que per a alguns d’aquests nois i noies “és una oportunitat d’iniciar-se en el mercat laboral”. A més, Esteve ha insistit en el “paper fonamental” d’aquests joves a l’hora d’organitzar i coordinar el Casal, i és que “hi ha hagut molt bona sintonia entre ells, i han aportat moltes idees per fer el casal més atractiu”, ha conclòs.

17 casals a tota la Ribera d’Ebre

El Casal d’Estiu de Riba-roja és una de les quaranta activitats de lleure per a nens i joves que s’han organitzat aquest estiu a la comarca, entre les quals els 17 casals d’estiu als diferents pobles riberencs. En total hi participen més d’un miler d’infants d’entre 3 i 17 anys i un centenar de monitors.

Casal d'Estiu piscinaCasal d'Estiu piscinaCasal d'Estiu piscinaCasal d'Estiu manualitatsCasal d'Estiu manualitatsCasal d'Estiu manualitatsCasal d'Estiu manualitatsCasal d'Estiu manualitats