Ja tenim el cartell i el programa de la Festa Major 2016!

Cartell Festa Major 2016Comença el mes d’agost i, amb ell, arriba una de les cites marcades en vermell al calendari de tots els riba-rojans i riba-rojanes: les Festes Majors en honor al patró local Sant Bartomeu.

L’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ja ha tancat el programa d’actes, que es pot consultar i descarregar en aquest enllaç del web municipal. La portada reprodueix el cartell, que juntament amb el disseny del programa de festes, és obra del Taller La Roda Espai Creatiu, amb un treball capitanejat per l’il·lustrador local Ferran Orta.

Al llibret, que es repartirà per totes les cases del poble en els pròxims dies, s’hi pot trobar tota la relació d’actes; les salutacions de l’alcalde, Antonio Suárez, i la Comissió de Festes; i les tradicionals felicitacions i patrocinis de més d’un centenar d’empreses locals, de manera que un any més el programa de festes majors esdevé un magnífic aparador del teixit econòmic del municipi.

 

Pregoner de festes, pubilles i hereus 2016

Pubilles i hereus 2016

Pubilles i hereus 2016.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, també adreça unes paraules als riba-rojans com a pregoner de les festes d’enguany. Així, repassa què signifiquen per a ell les festes majors i, a la vegada, elogia Riba-roja i el seu entorn, amb el riu Ebre com a principal atractiu. Un indret que qualifica de “gairebé màgic”.

Un altre paper important en aquests dies de festa grossa és el de les pubilles i hereus, que aquest 2016 són Mariona Agustí Mur, Anna Mesa Castellví, Marina Orta Terré, Ona Garcia Franquet, Eloi Losa Doblas, Adrià Sáez Rodríguez i Lluc Hernández Aguilà.

Sis dies plens d’activitat

Del 23 al 28 d’agost, doncs, l’agenda dels riba-rojans, petits i grans, estarà farcida de propostes culturals, gastronòmiques, esportives, musicals…

Tot plegat començarà dimarts 23 a les 12 del migdia, amb una tronada i el repic de campanes que anuncia la Festa Major. A partir d’aquí, se succeiran els actes més tradicionals, com la processó del Pa Beneït, la 66a Cursa Pedestre, el Ball de Coques, la Festa del Riu o la Nit de Foc. També hi haurà bicicletada, guerra de globus d’aigua, la 5a edició del Menja’t Riba-roja, jocs infantils, havaneres o l’actuació del grup ebrenc Xeic!.

Com a actes previs, dissabte 20 se celebraran les 12 hores de Botifarra en memòria de Pepe Arbonés, i diumenge 21 tindrà lloc el Concurs de pesca, organitzat per la Societat de pesca La Carpa, i el Campionat local de Petanca, organitzat pel Club de Petanca de Riba-roja.

Consulta més informació en aquest nou apartat de la web i descarrega’t aquí el programa de la Festa Major 2016.