Quatre artistes internacionals intervenen en espais de Riba-roja en el marc d'Un Riu d'Art

Un Riu d'Art

Intervenció d’Anna Georghiou i Phil Bird a l’escorxador.

Des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre s’ha impulsat, del 5 a l’11 de setembre, la primera edició d’Un Riu d’Art. Es tracta d’una nova proposta cultural que té per objectiu actuar en determinats espais municipals estratègics per millorar-ne l’estat i crear, així, sinergies amb l’art com a element transversal i dinamitzador. Una iniciativa que neix amb la intenció de consolidar-se com «una cita artística a l’agenda del territori», tal com ha manifestat el regidor responsable, Francesc Esteve, «al mateix nivell que altres esdeveniments que s’organitzen al poble com el festival Poesia des dels Balcons o el Copa de lletres«.

Quatre artistes internacionals

En aquesta primera convocatòria, i a mode de prova pilot, hi participaran quatre artistes internacionals: Anna Georghiou i Phil Bird (dos artistes visuals i músics britànics), que realitzaran un mural a la zona de l’escorxador; Riikka Neste (fotògrafa finlandesa), que farà una composició amb fotografies per obtenir una peça cubista amb forma de figura humana a la plaça del Forn; i Sarah Misselbrok (artista britànica afincada a Riba-roja), que durà a terme una obra encara per determinar.

Riikka Neste Un Riu d'Art

La fotògrafa finlandesa Riikka Neste.

L’últim dia d’Un Riu d’Art es durà a terme un recorregut obert a tothom en què els mateixos artistes presentaran les seves intervencions i explicaran el sentit de la seva obra i com l’han dut a terme. Tot plegat, passarà a formar part del patrimoni artístic permanent de Riba-roja, encara que la proposta de Neste -que durant Un Riu d’Art es podrà veure a la plaça del Forn- es traslladarà a Zona Líquida per tal de conservar-la en bones condicions.

A més a més, s’enregistrarà un documental sobre la proposta artística de tots els participants, amb entrevistes i imatges de les intervencions.

Pla Local de Joventut

Un Riu d’Art és una de les novetats del Pla Local de Joventut, que treballa per donar suport als joves riba-rojans en diversos àmbits i en el marc del qual es duen a terme iniciatives com la Caminada de la Lluna Plena; diverses activitats esportives, com les 24 i les 12 hores de futbol sala; o la contractació de joves per treballar, per exemple, com a monitors al casal d’estiu.

Així mateix, cal tenir en compte que Riba-roja és un municipi molt actiu a nivell cultural i artístic, i del qual han sorgit artistes reconeguts com Albert Bonet, Roser Gay, Ferran Orta o Adrià Cid. De fet, tant des del Pla Local de Joventut en general, com amb Un Riu d’Art en concret, l’objectiu és impulsar i consolidar aquesta faceta artística del municipi.

Un Riu d'Art

Els artistes britànics Anna Georghiou i Phil Bird treballant en la seva intervenció a l’escorxador.

Un Riu d'Art

L’artista britànica Anna Georghiou.