Més d'una vuitantena d'alumnes comencen el curs escolar als centres educatius de Riba-roja

llar d'infants riba-roja d'ebreMés de setanta alumnes de l’escola Sant Agustí i una desena a la llar d’infants Els Figotets han començat, aquest dilluns 12 de setembre, el curs escolar 2016/2017 a Riba-roja d’Ebre. Al primer centre hi han arribat nou alumnes nous, mentre que al segon han estat quatre. El regidor d’Educació de l’Ajuntament, Francesc Esteve, ha detallat que d’aquesta manera «les xifres totals d’infants que assisteixen a l’escola i a la llar es mantenen gairebé idèntiques a les del curs passat».

A Els Figotets, on la matriculació continua oberta, la seva directora Laia Vilamajó ha destacat que emprenen les classes «amb noves idees i l’objectiu de treballar conjuntament amb la comunitat educativa». En aquest sentit, ha avançat faran una activitat anomenada «Botigues i oficis» que els servirà «per obrir-nos al poble, visitar els comerços i conèixer, de primera mà, com es fa pa o com es treballa en els diferents establiments». A més, ha exposat que desenvoluparan “un projecte de llum, obres i color que serà totalment vivencial per als infants i que esperem que sigui tota una experiència sensorial”. A tall d’anècdota, Vilamajó també ha comentat que, tot i ser el primer dia, «cap alumne ha plorat».

web-pintura-escola-sant-agustiLa directora de l’escola Sant Agustí, Leonor Cervelló, ha parlat d'»absoluta normalitat» pel que fa a la tornada a les aules. Així mateix, ha valorat molt positivament el canvi que suposa la renovada façana del centre, que s’ha pintat de taronja i verd. «Abans tenia uns colors tristos, i ara entres a l’escola d’una altra manera, més alegre», ha manifestat. Nou alumnes s’han incorporat al centre aquest dilluns, mentre que cinc alumnes van finalitzar-hi els seus estudis al juny i avui han iniciat les classes a l’INS Flix.

L’AMPA, molt activa

Escola Sant AgustíEl regidor ha explicat que ha mantingut diverses reunions amb l’AMPA per tal de preparar l’inici del curs lectiu. Una AMPA que, ha assegurat, «ha començat el curs molt activa i amb moltes ganes de dur a terme noves activitats». Així, es continuaran oferint activitats extraescolars com el futbol o l’atletisme, que coordina un tècnic d’esports del consistori, i se n’està valorant de noves que es posarien en marxa en funció de la demanda, com ara el judo.

Aquest curs també es manté el servei de dinar amb carmanyola a l’escola, que es va iniciar l’any passat com a prova pilot. Per ara, s’espera que es quedin de manera fixa uns cinc alumnes, tot i que la xifra pot anar variant i també hi haurà escolars que utilitzaran el servei de manera puntual.

Ajuda per al material escolar

Com és habitual, els pares i mares dels alumnes de Riba-roja d’Ebre poden beneficiar-se de la subvenció per a material escolar que ofereix l’Ajuntament. Un cop s’ha fet l’aportació de 40 euros a l’escola en concepte de material, els pares i mares poden presentar el justificant a l’Ajuntament i aquest es fa càrrec del 50% de l’import.

Per a més informació sobre l’inici del curs escolar, podeu consultar aquesta notícia a la pàgina web del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.