La Caminada de la Lluna Plena celebra la cinquena edició amb més de 170 participants

Un any més, i ja en són cinc, la Caminada de la Lluna Plena organitzada des de les regidories de Promoció Econòmica i Esports de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre ha estat tot un èxit. Hi van participar més de 170 persones de totes les edats del municipi i també provinents de diversos pobles de la rodalia, com ara Nonasp, Flix, Garcia, Móra la Nova i Móra d’Ebre. També s’hi van inscriure riba-rojans residents a altres indrets de Catalunya que van convidar-hi alguns amics. Així, «la participació es manté estable respecte les darreres edicions i l’activitat manté l’atractiu tant pels locals com pels forans», ha assenyalat Josep Maria Piñol, regidor de Promoció Econòmica.

12 quilòmetres aprofitant el GR-99

En aquesta ocasió, l’organització va preparar un traçat de 12 quilòmetres suau i molt planer, assequible per a tothom, que aprofitava una part del GR-99 – Camí natural de l’Ebre. «Una manera més de promocionar aquest sender i de donar-lo a conèixer per tal de potenciar el seu atractiu», ha exposat Piñol.

El temps de la nit de dissabte va acompanyar força, tot i ser una mica ventós i fresc. Unes condicions a les quals estan acostumats aquells que surten a caminar de manera habitual. A més enguany, i com a novetat, a mig camí (al revolt del meandre) es va preparar un petit avituallament on es va proporcionar fruita als assistents. Així mateix, molts van aprofitar l’ocasió per fotografiar la lluna i compartir les imatges a les xarxes socials.

Tots els participants a la sortida es van emportar una bossa i una banderola de record i, a més, l’assistent més jove i el més gran van rebre un reconeixement especial. Així mateix, cal posar en valor la col·laboració de l’Associació de Dones, que va preparar el sopar; dels guies que van donar suport durant tot el recorregut i també del grup de voluntaris, que també hi van posar el seu gra de sorra.

Activitat consolidada

L’activitat «és una bona iniciativa per fomentar la pràctica esportiva i els hàbits saludables», ha remarcat per la seva banda el regidor d’Esports, Francesc Esteve, que també ha destacat que «la cita està totalment consolidada en el calendari esportiu de la comarca». En aquest sentit, Piñol ha avançat que no es descarta preparar alguna sortida similar en una altra època de l’any, potser a la primavera i en horari diürn, per tal de replicar un model d’activitat que ha esdevingut un èxit. I per descomptat, ja tenen al cap la sisena edició. Tot plegat amb la intenció de «reforçar la imatge de Riba-roja com un indret on practicar esports com el senderisme o la BTT», ha conclòs.