La directora general de Joventut, Marta Vilalta, visita Zona Líquida i s'interessa pel coworking rural i l'eina web Retorna

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, visita Riba-roja d'EbreMarta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, s’ha desplaçat aquest matí a Riba-roja d’Ebre, on ha visitat les instal·lacions de Zona Líquida per tal de conèixer a fons el coworking rural i la nova eina web «Retorna».

L’alcalde, Antonio Suárez, i el regidor de Joventut, Francesc Esteve, li han exposat el funcionament del Pla Local de Joventut i la història d’aquest espai de coworking riba-rojà pioner que es va posar en marxa l’any 2013. En aquest sentit, Suárez ha detallat que la iniciativa va néixer amb l’objectiu de “diversificar l’economia local i oferir un nou model d’oportunitats laborals a les persones del territori”.

La directora general també ha aprofundit, des de Riba-roja, en una nova eina web, «Retorna», que vol contribuir al retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals. La plataforma virtual http://retorna.odisseujove.cat, desenvolupada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, permet posar en contacte joves que busquin feina en una comarca rural amb empreses que cerquin determinats perfils professionals per cobrir les seves vacants.

Tant l’espai de coworking com l’eina «Retorna» «són projectes molt útils per municipis com Riba-roja», tal com ha posat de manifest el mateix alcalde. D’una banda, poden esdevenir una sortida pels joves desocupats que viuen al poble; de l’altra, promouen el retorn de professionals que han marxat del municipi per motius de feina i que poden treballar a distància, i a la vegada fan que els empresaris locals puguin trobar perfils laborals que s’ajustin a les seves necessitats dins de la seva àrea d’influència.

8 coworkers treballen des de Zona Líquida

Zona Líquida es tracta d’un espai que ha acollit ja diverses cites de referència en aquest àmbit, la darrera el 20 de juliol passat, amb la 1a Trobada de coworkers rurals i urbans de Catalunya. Tot plegat en el marc del programa COWOCAT_rural, una xarxa d’espais i ecosistemes de coworking en entorns rurals de Catalunya.

Actualment hi treballen 8 coworkers, entre els quals els advocats Pilar Andrés i Lucas Palau, la biòloga Olga Poblet o el dinamitzador de l’espai, Juan Antonio Lanzas. Així mateix, altres professionals riberencs han mostrat el seu interès en instal·lar-s’hi.

En aquesta línia, l’alcalde ha posat en valor l’àmplia oferta de serveis de qualitat que ofereix el municipi, la qual cosa converteix Riba-roja «en un indret que facilita que els seus veïns puguin viure i treballar al poble, a la vegada que s’obre a l’arribada de nous vilatans atrets per l’oportunitat de treballar en el món rural».

Vilalta visita la Ribera d’Ebre

La directora general de Joventut dedica aquest dijous a conèixer diversos projectes de la seva àrea a la Ribera d’Ebre. A més de Riba-roja d’Ebre ha visitat Flix, Garcia i la Torre de l’Espanyol. Ja a la tarda es desplaçarà fins al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, on mantindrà una reunió sobre la futura Oficina Jove de la comarca.

Per a més informació de l’eina «Retorna» podeu consultar aquesta notícia al web del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.