Rècord de públic al VIIè Copa de Lletres, que va unir vi, literatura i música coincidint amb l'aniversari de la Guerra Civil

El VIIè Copa de Lletres ha registrat la xifra de públic més alta de totes les edicions que s’han celebrat fins ara. Un fet que, des de l’organització, han atribuït al nou format de l’esdeveniment, amb la participació de la Banda de Música de Benissanet, que l’ha fet més atractiu i ha cridat l’atenció dels riba-rojans.

De fet, ha estat una edició especial, ja que ha estat la primera vegada que s’ha incorporat música de gran format al Copa de Lletres -altres vegades hi havia hagut intervencions musicals més petites-, sumada als elements tradicionals: el vi i la literatura.


Una edició “especial i molt emotiva”

Així, la Societat La llum del dia ha estat, aquest dissabte, l’escenari d’aquest acte cultural, el fil conductor del qual ha estat la Guerra Civil, l’any en què es commemora el 80è aniversari del seu inici. D’una banda, dues joves riba-rojanes, Marina Castellví i Maria Franquet, han fet una lectura dramatitzada de textos, i de l’altra, la Banda de Música de Benissanet les ha acompanyat amb el concert Remors de la memòria. Tot plegat, tant literatura com el repertori musical, vinculat a la Guerra Civil. Finalment, s’ha fet un tast de vi del Celler Cooperatiu de Gandesa, un indret també molt lligat a aquest conflicte bèl·lic.

Des de l’Associació de Dones, entitat organitzadora de l’esdeveniment, Lola Ruz ha destacat “la bona acollida dels assistents, que van seguir el Copa de Lletres amb un respecte admirable”. Ruz també ha ressaltat que va ser una edició “diferent, especial i molt emotiva”, i que la participació tant de la banda com de les dues narradores va ser “impecable”.

De fet, ja pensen en la pròxima edició, la vuitena, que tindrà lloc al mes de març coincidint amb la festivitat de Santa Madrona.