Zona Líquida es promociona en la primera jornada de networking d'ocupació jove de la Ribera d'Ebre

Els joves que participen aquest divendres a la primera trobada de networking d’ocupació jove de la comarca visitaran Zona Líquida per conèixer què és el coworking o teletreball i les possibilitats que ofereix aquesta modalitat per a les persones emprenedores que volen viure i treballar a zones rurals del país, com és la Ribera d’Ebre. I és que el coworking rural s’ha consolidat en els darrers anys com una alternativa real per a professionals que viuen a Riba-roja i altres pobles propers, i que al voltant d’aquest espai de treball comú aconsegueixen crear xarxa i, així, obrir-se camí en diversos sectors.

Aquest divendres, coincidint amb la I Jornada de Networking d’Ocupació Jove a la Ribera d’Ebre, coworkers i impulsors d’aquest projecte pioner del país -Zona Líquida va ser el primer coworking rural i el seu model s’està exportant a altres zones rurals- explicaran la seva experiència als joves que s’han inscrit a la sessió per trobar feina a la comarca o millorar la seva ocupabilitat. L’objectiu és que els joves vegin el coworking rural com una alternativa real per trobar feina, en aquest cas com a emprenedors i coworkers al territori.

Serveis compartits i possibilitat de fer xarxa

Zona LíquidaL’alcalde de Riba-roja, Antonio Suárez, destaca que “amb tres anys i mig de funcionament ja hi ha 11 coworkers a Zona Líquida, entre els quals dissenyadors, artistes, informàtics o advocats, uns perfils molt diferents i que s’enriqueixen mútuament”. El batlle també ha assenyalat “la bona acollida que genera Zona Líquida entre els emprenedors del territori, com demostren les darreres incorporacions”, a la vegada que ha insistit en la necessitat que “els joves es plantegin el coworking i l’emprenedoria com una opció per ocupar-se”. Així, ha valorat molt positivament el fet que s’inclogui una visita a Zona Líquida en el marc de la jornada de networking.

En aquest sentit, “l’Ajuntament riba-rojà va ser pioner posant a l’abast dels seus veïns i dels habitants dels municipis del voltant un indret agradable per treballar amb totes les comoditats possibles”, ha recordat l’alcalde. Es tracta, doncs, “d’una iniciativa pionera de coworking rural que ha servit de model en altres indrets del país”, ha reivindicat, i que compta amb el suport del Consell Comarcal i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya a través del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta i els fons europeus.

Entre els serveis que ofereix Zona Líquida hi ha una connexió a Internet d’alta velocitat difícil d’aconseguir en un entorn rural, un espai diàfan habilitat com a zona de treball, una sala de reunions per poder rebre clients de forma privada o la figura del dinamitzador. Tot plegat emmarcat en un municipi amb una bona oferta de serveis: instal·lacions esportives municipals, l’escola Sant Agustí, la llar d’infants Els Figotets…, que ofereixen moltes possibilitats als seus habitants. Unes condicions ideals per als coworkers, i que se sumen a l’estalvi de temps a l’hora de desplaçar-se a la feina i a la possibilitat de compaginar vida laboral, personal i familiar.

Visita guiada a càrrec dels propis coworkers

Cartell Jornada networking ocupació jove Ribera d'EbreTot aquest catàleg d’avantatges és el que divendres els mateixos coworkers explicaran als participants a la jornada de networking, que tindran l’oportunitat de descobrir i conèixer de primera mà Zona Líquida.

La sessió de divendres començarà a les 10 del matí i tindrà lloc al Centre d’Empreses “La Ribera” de Flix, i pretén posar en contacte joves professionals que tinguin interès per treballar a la Ribera d’Ebre o vulguin accedir a un millor lloc de treball, i empreses del territori que busquin incorporar aquestes persones a les seves plantilles. A més de la visita a Zona Líquida de Riba-roja, es farà la xerrada “Com gestionar el talent jove, motivació i reptes”, així com una visita a Vestas, una empresa del sector eòlic amb oficina a Flix, entre altres activitats.

En aquesta notícia del web del Consell Comarcal trobareu més informació i el programa complet de la jornada de networking.