La llar d’infants Els Figotets fomenta la participació de pares i mares amb la celebració del "Dia en família"

La llar d’infants municipal Els Figotets de Riba-roja d’Ebre ha engegat aquest curs una nova iniciativa per tal d’impulsar la participació familiar al centre. Així, famílies, infants i educadores comparteixen, trimestralment, un “Dia en família”.

Aquesta és l’activitat més destacada del curs 2016/2017 que, coincidint amb les festes de Nadal, ha tancat oficialment el primer trimestre. La directora del centre, Laia Vilamajó, comenta en aquest sentit que finalment han tingut un total de dotze alumnes matriculats, i que els primers mesos han transcorregut amb “total normalitat”.

Cal recordar que el centre, que es va posar en marxa el 2012, ofereix un horari de 9 a 12:30 i 15 a 17:30 hores, que es pot ampliar fent ús dels serveis de menjador i acollida matinal. El preu mensual és de 125 euros. A més, a Els Figotets hi ha matrícula viva durant tot l’any.

Primer “Dia en família”

El primer dia compartit entre famílies, infants i educadores va tenir lloc el passat diumenge 23 d’octubre a les instal·lacions de la llar, on es va proposar a les famílies que construïssin una cuineta pel pati elaborada amb materials reciclats. “Es tracta d’un element de joc que ofereix un ampli ventall de possibilitats”, apunta la directora, “ja que fomenta el joc simbòlic, els transvasaments amb terra i diversos estris, un joc tant conjunt com individual, en el que els infants podran experimentar amb diversos materials naturals com aigua i sorra, entre d’altres”.

La construcció de la cuineta “va ser un gran èxit”, reconeix, i és que “les famílies van aconseguir materials com palets reciclats per fer l’estructura, uns cercles de suro per fer els fogons, una aixeta antiga i diversos recipients i estris de plàstic per al joc”, relata. A més, “hi van participar totes les famílies, demostrant cohesió i organització en el treball, mentre els infants jugaven al pati o a l’aula”.

Per acabar d’arrodonir la jornada es va fer un dinar conjunt al mateix pati de l’escola, amb una paella personalitzada per llepar-se’n els dits i una degustació de postres per a posar-hi el toc dolç. Un dia molt complet que famílies i educadores ja estan pensant en com superar aquest proper trimestre.

Dia en família Llar d'infants Els FigotetsDia en família Llar d'infants Els FigotetsDia en família Llar d'infants Els FigotetsDia en família Llar d'infants Els FigotetsDia en família Llar d'infants Els FigotetsDia en família Llar d'infants Els Figotets