Tot a punt per a celebrar Sant Antoni

web-Sant-AntoniLa festa de Sant Antoni és una de les celebracions més tradicionals de molts municipis de les Terres de l’Ebre. Sant Antoni Abat, el patró dels animals, representa el lligam amb un model productiu actualment transformat o, fins i tot, desaparegut. Així, exalta la relació de la comunitat amb els animals utilitzats per al treball al camp, tradicionalment de tracció, i a la vegada és una data clau dins el marc temporal del sistema productiu, que ve determinat pel final de les collites, que en el millor dels casos ha encadenat des del setembre la vinya, l’ametlla i l’oliva, i arriba al gener amb el producte recollit i sovint l’arbre esllemenat o podat.

La festa a Riba-roja

Al nostre municipi, com és habitual la Plaça del Refossar acollirà la tradicional foguera de Sant Antoni. Serà el 21 de gener a partir de les 20 hores. La festa però, començarà a les quatre de la tarda, quan els quintos i quintes passaran a recollir la llenya pel poble. A dos quarts de nou començarà el sopar popular, amb llonganissa i xistorra. Els tiquets es poden adquirir a les oficines municipals a un preu de 2 euros.