Una cursa solidària pel càncer de mama i una actuació teatral, principals novetats de Santa Agda 2017

Cartell Santa Agda 2017

Descarrega’t el programa de Santa Agda 2017 en aquest enllaç.

Riba-roja d’Ebre es prepara, un any més, per un dels esdeveniments més esperats de l’any: la festa de Santa Agda. Una celebració declarada festa d’interès comarcal que enguany arriba a la 31a edició, i en el marc de la qual l’Associació de Dones del municipi ha preparat un programa d’activitats que s’allarga durant més d’una setmana.

Sense deixar de banda les activitats més tradicionals, una de les principals novetats és la primera Cursa Popular de Santa Agda, que tindrà lloc dissabte 4 de febrer, el Dia Mundial Contra el Càncer. Es tracta d’una cursa solidària amb la lluita contra el càncer de mama que sortirà de la Plaça de la Vila amb un recorregut de quatre quilòmetres oberts a tothom. Així, no es tracta tan sols de córrer, sinó també de caminar, de fer-la amb cotxets de criatures, amb cadira de rodes o de qualsevol altra manera.

Un acte solidari en què s’ha bolcat tot el municipi, tal com ha destacat la presidenta de l’Associació de Dones, Leonor Cervelló, que ha incidit que “totes les entitats del poble hi col·laboren d’una manera o altra, de forma que podrem fer un gran sorteig al final de la cursa amb premis com ara un sopar per a dues persones o un pastís per a deu persones, entre molts altres regals”. Per a inscripcions, que valen 5 euros, us podeu dirigir abans del 30 de gener a l’Ajuntament de Riba-roja, Llibreria-papereria Anna, Llibreria-merceria Montse i, per whatsapp, al 600 78 74 03.

Així mateix, Cervelló ha comentat també que enguany es recupera la programació d’una obra de teatre durant aquesta festa femenina per excel·lència. En aquesta ocasió, el mateix dissabte dia 4 de febrer el grup “La Luciérnaga” de la Fundació ONCE -amb actors i actrius cecs- representarà l’obra Caricias de Sergi Belbel a La Societat.

Un programa farcit d’actes

La celebració començarà ja aquest cap de setmana amb el III Torneig de Pàdel de Santa Agda, que finalitzarà el 28 de gener. El mateix dia es donarà el tret de sortida oficial a la festa amb la inauguració de diverses exposicions i el ple extraordinari que proclamarà Alcaldessa i Regidores Maria Dolors Heras i les seves filles, Soraya i Montse Rollizo. Pel que fa al pregó, el pronunciaran les bessones Pepita i Teresa Baldirà. A més, com és tradicional, els Quintos del 77 que enguany fan 40 anys, s’encarregaran de decorar La Societat per a la revetlla de Santa Agda.

A partir d’aquí es desenvoluparà la resta del programa, amb jocs recreatius i de taula, un taller de cuina de festa i una demostració de plats casolans, la festa de l’àvia, una masterclass de zumba, un torneig de videojocs o la tradicional processó -enguany amb l’acompanyament de la Banda de Música de Benissanet- i el gran berenar de Santa Agda.

Consulta tota la programació de Santa Agda 2017 en aquest enllaç i a l’agenda de la pàgina web.