La traca final de Santa Agda omple el cap de setmana de solidaritat i tradició

Riba-roja d’Ebre fa gairebé una setmana que bull d’activitat gràcies a la festa de Santa Agda. El programa culminarà diumenge, però abans, aquesta mateixa tarda es farà la festa de l’àvia a la Llar dels Jubilats, i demà divendres, una masterclass de zumba.

Cartell Santa Agda 2017 cursa solidàriaUn dels plats forts arribarà dissabte al matí, amb la I Cursa Popular de Santa Agda, una cursa de quatre quilòmetres de recorregut solidària amb la lluita contra el càncer de mama, i que té lloc justament el Dia Mundial Contra el Càncer. Actualment ja hi ha gairebé 200 persones inscrites, però aquells que estiguin interessats a participar es podran apuntar fins al mateix moment de la prova.

També dissabte, a les 8 del vespre es recupera la programació d’una obra de teatre. En aquesta ocasió, el grup “La Luciérnaga” de la Fundació ONCE -amb actors i actrius cecs- representarà l’obra Caricias de Sergi Belbel a La Societat.

Ja diumenge serà el moment dels actes més tradicionals, amb la missa i la processó de Santa Agda i el 31è gran berenar servit per senyors voluntaris.

Alcaldessa durant més d’una setmana

Santa Agda 2017El tret de sortida oficial a la festa el va donar el ple extraordinari de dissabte passat, que va proclamar Alcaldessa i Regidores Maria Dolors Heras i les seves filles, Soraya i Montse Rollizo. Pel que fa al pregó, el van pronunciar les bessones Pepita i Teresa Baldirà. Aquella mateixa nit va tenir lloc la tradicional revetlla a La Societat, un espai que, com és habitual, es van encarregar de decorar els Quintos del 77 que enguany fan 40 anys.

Des de llavors s’ha anat desenvolupant el programa previst, amb jocs recreatius i jocs de taula, berenars, un taller de cuina, o una demostració i degustació de plats casolans.

Cal recordar que la festa de Santa Agda, que enguany arriba a la 31a edició, ha estat declarada festa d’interès comarcal. En aquest enllaç i a l’agenda d’aquesta pàgina web pots consultar la programació completa.

Santa Agda 2017Santa Agda 2017Santa Agda 2017Santa Agda 2017Santa Agda 2017Santa Agda 2017