La riba-rojana Elena Puig, homenatjada a la Festa Comarcal de la Dona amb motiu del 8M

Elena Puig ha estat aquest any la riba-rojana homenatjada pel Consell Consultiu de Dones de la Ribera d’Ebre, en el marc de la 10a edició del Dia Internacional de la Dona Treballadora a la comarca. Un acte que aquest 2017 es va dur a terme al Centre Cívic de Rasquera el passat divendres 10 de març.

De la trajectòria de Puig, de 79 anys, es va explicar que prové d’una família pagesa, i que de petita acostumava a ajudar els seus avis al camp. De fet, a l’escola només hi anava quan no hi havia feina a pagès. De més gran, va ajudar la seva germana a la perruqueria que regentava i va acabar anant a Barcelona a aprendre l’ofici. Així, durant un temps, i una altra vegada al poble, va portar la perruqueria. Més endavant, ja casada, va treballar a la carnisseria del seu marit, un negoci que els va funcionar molt bé fins que es van jubilar. Amb dos fills i quatre néts, ara realitza moltes activitats, assisteix a l’Aula d’Art, fa aquagym i és una dona molt activa.

Festa Dona 2017

Les dones homentjades a l’acte comarcal de Rasquera, amb els seus familiars i alcaldes, entre ells Antonio Suárez de Riba-roja.

Puig, que exemplifica a la perfecció l’esperit de la festa, com a dona treballadora, va ser escollida a proposta de l’Associació de Dones de Riba-roja, i va recollir el reconeixement acompanyada de la presidenta de l’entitat, Leonor Cervelló. Així mateix, també van ser distingides Enriqueta Montané, de Vinebre; Joana Estivill, de la Torre de l’Espanyol; Natàlia Bartolomé, de la Palma d’Ebre; Dolores López, de Móra la Nova; Margarita Carlos, de Móra d’Ebre; Cristobalina Sarroca, de Miravet; Pepita Álvarez, de Ginestar; Montserrat Guinjoan, de Garcia; M. Teresa Català, de Flix; Josefina Font, de Benissanet; Olga Vilella, d’Ascó; Sònia Gil, de Tivissa; i Teresa Moreso, de Rasquera. En aquesta edició, després de diversos anys, van participar en la festa tots els municipis de la comarca.

Podeu veure les fotos de l’acte en aquest enllaç.