El Riba Rocks guanya el premi al festival més sostenible de la península Ibèrica dels Iberian Festival Awards

Premi Riba RocksEl festival Riba Rocks, que s’organitza anualment al municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riba-roja, ha resultat guanyador dels Iberian Festival Awards en la categoria “Contribució a la Sostenibilitat”. Es tracta de la segona edició d’uns premis que reconeixen els èxits de la indústria dels festivals a tota la península Ibèrica, és a dir, Espanya i Portugal. Tot plegat, s’emmarca en el Talkfest – Internacional Music Festivals Forum.

Un jurat d’experts internacionals va incloure el Riba Rocks en aquesta categoria, que reconeix aquells esdeveniments que es fan ressò de la preocupació creixent per les qüestions socials, econòmiques i ambientals, i que miren de contribuir a crear nous comportaments més sostenibles amb accions dirigides al seu públic, aquells que viuen al seu entorn i a la ciutadania en general.

Gala al MACBA

Equip Riba Rocks premiL’equip del Riba Rocks va assistir, aquest dijous al vespre, a la gala de lliurament dels premis, que va tenir lloc al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). En recollir el guardó, la directora del festival, Sarah Misselbrook, va recordar que «som un festival molt petit en un indret rural com Riba-roja d’Ebre» i, a la vegada, va assegurar que el premi «ens encoratja de cara al futur després de les quatre edicions que hem organitzat fins ara». Finalment, va agrair el suport de l’Ajuntament de Riba-roja, els patrocinadors de l’esdeveniment i també de tot el públic que els visita any rere any.

Dels 23 festivals seleccionats en un inici en aquesta categoria només 10 van esdevenir finalistes. Així, a més del Riba Rocks hi havia Bons Sons (PT), Brunch Electronik (PT), Dcode Festival (ES), Edp Cool Jazz (PT), Festival Med (PT), Mundaka Festival (ES), Rodellus (PT), Sinsal (ES), i SOS 4.8 (ES)​.

La sostenibilitat al Riba Rocks

El Riba Rocks s’ha caracteritzat, des de la seva primera edició, per cuidar detalls referents a la sostenibilitat. Així, entre altres aspectes, cal destacar que la llum a la zona d’acampada funciona amb energia solar, tota l’aigua del càmping prové de la pluja capturada (no aigua potable), els bars fan servir gots reutilitzables, per als àpats s’utilitzen coberts i plats compostables (de midó vegetal) o s’incentiva l’opció d’entrada sense paper. A més, organitzen presentacions sobre cultura i ecologia local, i es promociona el municipi de Riba-roja d’Ebre com un indret per a visitar i també per viure-hi, tot plegat per ajudar a fer créixer l’economia local.

Càmping Riba RocksPanell solar Riba Rocks

Per saber més del Riba Rocks pots consultar la seva pàgina web.