Les obres d’ampliació del cementiri municipal, en marxa

La brigada municipal de Riba-roja d’Ebre s’ha posat mans a l’obra i ha iniciat els treballs d’ampliació de les instal·lacions del cementiri municipal. Així, en aquesta fase inicial es construiran 24 nous nínxols a la zona est de l’actual cementiri, en un solar propietat de l’Ajuntament, encara que la projecció final és que el nou cementiri disposi de 177 nínxols que se sumaran als existents. Així mateix, s’ha projectat una ossera general, lavabos i un dipòsit de cadàvers, ja que el vell cementiri no disposa d’aquests equipaments.

cementiri Riba-roja copiaLa inversió total del projecte, que a més de l’ampliació contempla una zona d’aparcament i la pavimentació del carrer adjacent, és de 411.483,47 euros, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. Així, en aquesta primera actuació se n’executarà un 25%, uns 120.000 euros. Posteriorment s’arranjarà com a espai de pàrquing la part de davant de l’ampliació i s’adequarà el vial, facilitant l’accés al cementiri municipal.

Tot un seguit de millores continuen en la línia de les darreres obres d’urbanització que es van fer en aquest equipament. Llavors es va substituir el sòl de terra per paviment i també es va rehabilitar la façana principal. L’actuació més important però, va ser l’arranjament dels nínxols, ja que els més antics no disposaven de teulada i estaven molt malmesos.